Rijssense Motor Club viert 75-jarig jubileum

RIJSSEN - Op 11 september 2020 is het 75 jaar geleden dat de vereniging R.M.C., Rijssense Motor Club, is opgericht.

Al 75 jaar worden er door de R.M.C. puzzelritten georganiseerd in de gemeente Rijssen-Holten en dit heugelijke feit zal niet ongemerkt voorbijgaan. Helaas geen groot feest in verband met het coronavirus, maar wel een puzzelrit op zaterdag 12 september. Er wordt wederom gereden in twee klassen, namelijk de Sportklasse voor ervaren deelnemers en de Toerklasse voor minder ervaren deelnemers. Ook in deze rit zullen weer leuke vragen, geintjes en valkuilen verwerkt worden. Wordt de verkeerde keuze gemaakt dan wordt de deelnemer altijd weer naar de goede route geleid. De rit voert de deelnemers grotendeels door het prachtige gebied van Rijssen-Holten. U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen, maar in verband met de coronaregels is inschrijven wel noodzakelijk. Informatie hierover vindt u op www.rmc-rijssen.nl. Daarnaast wordt een draaiboek gehanteerd om de rit coronaproof te laten verlopen.

Het draaiboek
Opgave voor de rit kan alleen door het inschrijfgeld (voor leden en sponsoren €1,00 en voor alle andere deelnemers €6,00 per auto) over te maken op bankrekening NL49RBRB0706635906 t.n.v. Rijssense Motorclub met vermelding van: Opgave jubileumrit en de namen van de bestuurder en de navigator en een mailadres of telefoonnummer. Na opgave ontvangt u per mail of telefonisch uw starttijd. Dit om drukte bij de start te voorkomen.
De start is zaterdag 12 september tussen 17.00 en 18.30 uur bij tankstation Sanderman, Nijverheidsstraat 21 in Rijssen. U komt naar de startlocatie waar u een startpakket (routebeschrijving, routecontrolekaart en inschrijfformulier) vanuit de auto in ontvangst neemt. U vult op het inschrijfformulier de nog ontbrekende gegevens in en doet dit in de daarvoor opgestelde doos. Daarna kunt u starten en de rit gaan rijden. De uitzetters hebben gezorgd voor duidelijke oriënteringspunten, zodat u niet dicht bij elkaar naar kleine bordjes hoeft te kijken en in de auto moet blijven.
Direct na de finish staat weer een doos waarin u, weer vanuit de auto, uw routecontrolekaart kunt inleveren. Dan is voor u de rit afgelopen. De organisatie gaat de kaarten nakijken en de uitslag opmaken. Het ruimhartige prijzenpakket zal zo spoedig mogelijk na 12 september worden verstuurd naar de winnaars.

Meer berichten