Raadslid Hans ter Keurs (SGP)
Raadslid Hans ter Keurs (SGP)

Verstoor de markt niet door aankoop oude politiebureau

Algemeen

RIJSSEN - De gemeente moet geen gebouwen aankopen en daardoor de markt verstoren. 

SGP-raadslid Hans ter Keurs zei dat tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuurlijke Zaken en Middelen. De commissieleden debatteerden over de aankoop van het voormalige politiebureau aan de Molenstalweg.

Te hoog
Ter Keurs vond het aankoopbedrag van 560.000 euro dat B en W hadden vrijgemaakt ook veel te hoog. VVD-fractieleider Bart-Jan van den Berg was het roerend met hem eens. Van den Berg had een klein marktonderzoek gedaan en had ontdekt dat een normale prijs voor leegstaande politiebureaus elders in het land tussen de 3 en 3,5 ton lag. “Wij betalen daar veel te veel voor. Laat dat lekker aan de markt over.”

Verantwoord
PvdA, CDA en CU vonden de aankoop juist wel verantwoord. Volgens PvdA-fractievoorzitter Rob Meijerink is het een maatschappelijk strategische aankoop “en daar zijn wij in dit bijzondere geval voorstander van.” Niek Otten (CU) vond het risico juist verantwoord om de maatschappelijke bestemming voor de toekomst veilig te stellen.

Overstag 
Wethouder Jan Aanstoot (GemeenteBelang) legde uit waarom het college deze aankoop juist wel verantwoord vond. “Door de aankoop kan het maatschappelijk worden voortgezet. Kopen we het niet, dan zullen vastgoedmensen dit pand aankopen en die gaan dan net zo lang wachten tot de gemeente overstag gaat om er de maatschappelijk bestemming af te halen en er woningbouw te plegen.

Gezondheidszorg
Volgens de wethouder heeft een maatschappelijke organisatie uit de gezondheidszorg zich al heel vroeg gemeld bij de gemeente om te zeggen dat ze belang hebben bij het gebouw. “Wie dat is kan ik nu nog niet zeggen,” zo sprak de wethouder mysterieus. “Maar we komen daar op korte termijn uit. Met het aankopen van het gebouw dienen wij juist een maatschappelijke organisatie want zo wordt voorkomen dat er prijs heel hoog wordt opgedreven en zijn we de regie kwijt. Vandaar ook dat wij dit geen verstoring van de markt vinden.”

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 3 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 5 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 9 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 11 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 12 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 15 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43