Voedsel- en Kledingbank kan u helpen

RIJSSEN/HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten kent sinds 2013 een voedselbank. Deze verstrekt levensmiddelen aan gezinnen en alleenstaanden die erg krap bij kas zitten, De coronaperiode heeft voor iedereen grote gevolgen. Gezondheid staat voorop, maar het is ook belangrijk wanneer je werk hebt en het financieel goed met je gaat. Steeds meer mensen hebben moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Het bestuur van Voedselbank Rijssen-Holten weet inmiddels dat er gezinnen in de gemeente zijn, die aan de norm voldoen om in aanmerking te komen voor een wekelijks voedselpakket; maar ook schroom hebben om de stap te maken. Met name deze gezinnen en alleenstaanden worden opgeroepen om eens na te gaan of de Voedselbank u wellicht kan helpen. In dat geval kan de Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten u in deze tijd iets extra’s bieden. Iedere week hebben zij uitgifte van voedselpakketten op de donderdagavond of vrijdagmiddag. U kunt hier voor een korte periode of gedurende langere tijd gebruik van maken. Ook krijgt u dan toegang tot de Kledingbank.

Aanmelden
U kunt zich hiervoor op verschillende manieren aanmelden. Vul op www.oudeplus.nl het aanmeldingsformulier in. Of stuur een bericht naar: voedselbankrijssen@gmail.com U kunt ook met hen contact laten opnemen via uw bewindvoerder, gemeente, maatschappelijk werk, of andere hulpverleningsinstanties. Iedereen die zich aanmeldt wordt geholpen met een voedselpakket. De inkomenstoets vindt dan op een later tijdstip plaats. In urgente situaties wordt direct naar een oplossing gezocht. Zij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op. Neem contact op, zij zijn er om u te helpen!

Meer berichten
 
Auto zoeker