<p>Wim Nijkamp reikt de Erfgoedpluim 2020 uit aan Gerrit ter Horst</p>

Wim Nijkamp reikt de Erfgoedpluim 2020 uit aan Gerrit ter Horst

(Foto: Jan Danker )

Gerrit ter Horst winnaar van de Rijssense Erfgoedpluim 2020

RIJSSEN - Gerrit ter Horst (rechts op de foto) van de gelijknamige Pelmolen is winnaar van de Rijssense Erfgoedpluim 2020.

De onderscheiding is toegekend voor de tomeloze inzet van Ter Horst voor het behoud van gemeentelijke monumenten zoals zijn eigen Pelmolen Ter Horst maar ook de Engelse Tribune van voetbalvereniging Rijssen Vooruit.

De Pelmölle en Ter Horst zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ooit was de Pelmolen in ernstige staat van verval. De ruïne was rijp om met de grond gelijk gemaakt te worden. Door de inzet van velen is de molen zo’n 55 jaar geleden met het bijbehorende woonhuis grondig gerestaureerd. De molen is een echte publiekstrekker, zeker wanneer hij in vol bedrijf is en de wieken draaien. In de molen is te zien hoe in verleden tijden olie werd geslagen en gerst werd gepeld tot gort. Menig bruidspaar maakte een trouwreportage met de molen als decor. De molen is een geweldige aanwinst voor Rijssen en een niet te missen blikvanger die vanaf de invalsweg Wierdensestraat is te zien. Ruim een jaar geleden sprak Gerrit ter Horst de intentie uit om de Engelse Tribune op het voormalige RV-terrein aan de Wierdensestraat te behouden voor de Rijssense gemeenschap. Als voorzitter van de Stichting Engelse Tribune Rijssen is hij op dit moment druk om alle financiën rond te krijgen en ervoor te zorgen dat de verplaatsing van het gemeentelijke monument naar het nieuwe sportpark in ‘t Opbroek een groot succes wordt. Voorzitter Wim Nijkamp van de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten laat weten dat de inzet van Gerrit ter Horst voor het behouden van gemeentelijke monumenten zeer gewaardeerd wordt.

Meer berichten
 
Auto zoeker