Kritiek D66 op Noabershof

RIJSSEN - De nieuwe Noaberhshof op ‘n Es voldoet niet aan de verwachtingen van D66. 

In de commissie grondgebied sprak Sander Lubberhuizen (foto) harde woorden. “Wij missen de meerwaarde van het plan voor de omgeving. De jonge gezinnen ontbreken. Het zijn bejaardenwoningen geworden zonder het extraatje waarvoor we ons als overheid hebben uitgesloofd. We hadden zelf die woningen ook kunnen ontwikkelen in plaats van de constructie die nu gebruikt is.”

De andere politieke partijen waren minder hard in hun oordeel. “De Noabershof ligt op een een mooie plek midden in de wijk. Wij vinden het een prachtig plan. Het is de moeite waard om er mee door te gaan en te bekijken hoe dat gaat,” zei Christiaan Laurens (CU). In soortgelijke bewoordingen liet ook Dieger ten Berge (CDA) zich uit.

Sander Haase (SGP) zei bij de Noabershof dubbele gevoelens te koesteren. “De locatie is eigenlijk te klein en jonge gezinnen kunnen en willen er blijkbaar niet wonen.” Hij riep de wethouder op daar aandacht aan te besteden.

Voorzitter Pieter Veldman van de bewonersvereniging was daarentegen positief over wat er tot nu toe bereikt was. “In samenwerking met de ambtenaren van de gemeente is er iets moois tot stand gekomen.”

Noabershof op ‘n Es achter hervormd centrum Sion omvat 12 levensloop bestendige woningen, waarvan er 8 verkocht zijn.

Meer berichten