Afbeelding

Lekker gebakje in Week tegen Eenzaamheid

Algemeen

RIJSSEN/HOLTEN - Van 1 tot en met 8 oktober is de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren.

Ontelbaar veel mensen in Nederland, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam. In de roerige tijd waarin we ons bevinden neemt eenzaamheid helaas toe. Door het coronavirus en alle maatregelen daaromtrent hebben veel mensen hun sociale contacten zien afnemen, met alle gevolgen van dien. Daarom slaan een aantal organisaties samen met de gemeente Rijssen-Holten en de gemeente Wierden opnieuw de handen ineen om deze mensen een hart onder de riem te steken.

Gebakjesactie
Rabobank Rijssen-Enter, Stichting Evenmens, Mantelzorghulp Rijssen, WijkSaam en ViaVie Welzijn wijzen alle inwoners van Rijssen, Holten, Wierden en Enter op de Gebakjesactie: op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober kunnen bewoners met twee gratis gebakjes een bezoekje brengen aan iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken. Ook u kent waarschijnlijk in uw eigen straat of buurt wel iemand die zo’n bezoekje fijn zou vinden. Misschien heeft het al wel eens door uw hoofd gespeeld een keer op bezoek te gaan bij de betreffende persoon, maar is het er gewoon nooit van gekomen. Wij nodigen u uit om, met inachtneming van alle geldende RIVM maatregelen, mee te doen aan de Gebakjesactie.

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk donderdag 1 oktober telefonisch of schriftelijk aanmelden bij ViaVie Welzijn via telefoonnummer 0548-362755 of info@viaviewelzijn.nl (voor Rijssen/Holten) of bij Stichting De Welle via telefoonnummer 0546-571 693 of wierdendoet@stichtingdewelle.nl (voor Wierden/Enter). Het aanmelden is noodzakelijk in verband met het bestellen van het gebak. Deelnemers ontvangen van tevoren de aandachtspunten volgens de richtlijnen van het RIVM. In Holten kan het gebak op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober worden afgehaald bij bakker Nijkamp, in Rijssen kan dit bij ViaVie Welzijn, Rozengaarde 75a in Rijssen. In de gemeente Wierden hoort u bij aanmelding waar u in de ‘Week tegen Eenzaamheid’ het gebakje kunt afhalen.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 7 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 9 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 13 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 15 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04