Het sfeervolle schilderij Rijssense Markt van Harry te Lintelo.
Het sfeervolle schilderij Rijssense Markt van Harry te Lintelo.

Rijssens Museum op zoek naar schilderijen van Harry te Lintelo

Algemeen

RIJSSEN - Het Rijssens Museum gaat actie voeren om het oeuvre van beeldend kunstenaar Harry te Lintelo (1922 - 2009) goed zichtbaar te maken voor het publiek.

Fotograaf Henk van der Stouw van Studio 81 uit Rijssen heeft daarvoor zijn diensten aangeboden. De collectie Te Lintelo is in de vorm van foto’s al grotendeels in het bezit van het Rijssens Museum. De kunstwerken zijn nu al te zien in de zogenaamde Interactieve Kunst Galerij (IKG) op de eerste etage van de havezate. Deze beelden zijn beschikbaar gesteld door Arjan te Lintelo, zoon van Harry te Lintelo. Het gaat echter om uiterst kleine foto’s die destijds zijn gebruikt voor de veilingcatalogus toen de collectie van Te Lintelo onder de hamer kwam in 2009. Een grondige speurtocht naar de originele bestanden leverde niets op. Dave Letink van Letink Design uit Enter, de bouwer van de Interactieve Kunst Galerij, heeft de piepkleine foto’s nog enigszins toonbaar gemaakt, zodat ze toch nog te zien zijn. Nu is besloten om een actie te houden om daarmee alsnog aan goede opnames te komen van het werk van Te Lintelo.

Kwaliteit 
Enkele bezitters van een Te Lintelo hebben al gereageerd en mooie beelden opgestuurd van hun kunstwerken. Om te voorkomen dat je toch weer allerlei afbeeldingen krijgt van verschillende kwaliteit, door Henk van der Stouw van Studio 81 aan alle kunstwerken op één vast dagdeel te fotograferen.

31 oktober
De datum is zaterdagmorgen 31 oktober geworden van 9 tot 13 uur in het Rijssens Museum. Alle bezitters van een Te Lintelo worden uitgenodigd hun kunstwerk te laten fotograferen. “Er hebben zich intussen al een tiental mensen gemeld,” zo laat een woordvoerder van het Rijssens Museum weten.

Aanmelden
Wie mee wil doen, wordt verzocht zich per mail te melden: info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Lintelo. Het Rijssens Museum dankt op voorhand iedereen die meehelpt de collectie van de oer-Rijssense meester weer zichtbaar te maken.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 4 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 19 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 20 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12