Maik Duin scoort zijn eerste punt in Northern Talent Cup

RIJSSEN - Maik Duin ging stap voor stap vooruit tijdens de tweede ronde van de Northern Talent Cup op de Lausitzring. In de eerste race wist de jonge coureur uit Rijssen de strijd om de vijftiende plaats te winnen en dit leverde hem zijn eerste punt voor het kampioenschap op. In de tweede race kwam Maik als twintigste over de finish.

Direct vanuit de Sachsenring gingen Maik Duin en zijn team door de Lausitzring, waar afgelopen weekend de tweede ronde van de Northern Talent Cup plaatsvond. Er was veel trainingstijd, want donderdag stonden er drie vrije trainingen van veertig minuten op het programma en vrijdag nog eens twee vrije sessies van een half uur. Een mooie kans voor Maik en zijn collega’s om het circuit onder de knie te krijgen. Tijdens de trainingen van donderdag was Maik redelijk tevreden, maar was hij graag nog iets sneller gegaan. Maik: “De layout van het circuit is heel erg mooi, maar er zitten ook veel hobbels in de baan en dat is wel even wennen.” De tweede dag wist Maik met een goed gevoel af te sluiten. Nadat het in de eerste sessie nog niet helemaal wilde lukken, wist Maik in de afsluitende vrije training ruim een seconde van zijn snelste tijd af te halen. Bij de kwalificatie op zaterdag plaatste Maik zich als eenentwintigste voor de wedstrijden.

In de eerste race wist Maik zich opnieuw goed te verbeteren en haalde hij weer een halve seconde van zijn snelste rondetijd af. In de openingsfase wist de 14-jarige coureur een positie te winnen. Vervolgens schoof Maik door een aantal crashes nog een paar plaatsen op. In de slotfase streed hij samen met Maksym Kovalov uit Oekraïne om de vijftiende plaats. Maik wist het duel in de laatste ronde te winnen en scoorde zo zijn eerste punt in de Northern Talent Cup.

Maik wist zijn beste rondetijd van het weekend in de tweede race te noteren. Deze keer kon hij echter niet strijden voor een puntenpositie. Wel had Maik een mooie strijd met twee andere rijders. In het tweede deel van de race kwam Maik steeds beter in zijn ritme, maar maakte hij nog ook nog een flink moment mee drie ronden voor het einde bij het opkomen van het rechte stuk. Maik kon deze keer het duel niet winnen en finishte net achter zijn twee Northern Talent Cup collega’s op een twintigste plaats.

Volgende race
Over een kleine twee weken (25 tot en met 27 september) komt Maik in actie op de Hockenheimring tijdens de derde ronde van de Northern Talent Cup 2020.

Meer berichten