Sinterklaas komt naar Rijssen, maar dan wel zonder intocht

RIJSSEN - Net als in veel andere plaatsen gaat de Sinterklaasintocht in Rijssen dit jaar niet door. Stichting Sinterklaasintocht Rijssen-Holten heeft dit in samenspraak met de winkeliersvereniging HABI besloten.

Voorzitter van de stichting Jerry Prins: ”Behalve dat we het organisatorisch niet rond kunnen krijgen vanwege de coronamaatregelen willen wij de samenleving en onze vrijwilligers niet onnodig in gevaar brengen”. Desondanks zal Sinterklaas Rijssen niet overslaan. Online via de website sintinrijssen.nl, Facebook en Instagram is telkens een glimp van Sinterklaas in Rijssen te ontdekken. “Het is natuurlijk erg jammer dat zo’n groot evenement waar honderden kinderen op af komen dit jaar niet door kan gaan. Sinterklaas hoort ingehaald te worden door de burgemeester samen met de kinderen. De kinderen willen Sint in het echt zien en aanraken”, zegt Prins.

Alternatief
Er is wel nagedacht over een alternatief. “Dat gaat er ook wel komen, maar daar kunnen en mogen we nog niks over zeggen. Niets is zeker in deze gekke tijden”, zegt Prins. “Later hierover meer.” In ieder geval nemen de Pieten hun intrek in het Pietengebouw aan de Rozengaarde. Hier kunnen de kinderen hun kleurplaat inleveren voor de kleurplaatwedstrijd. Die plaat is in de loop van november te downloaden via de site.

Meer berichten
 
Auto zoeker