Afbeelding

Stichting Paardrijden Gehandicapten zoekt helpers!

Algemeen

MARKELO - De Stichting Paardrijden Gehandicapten rijdt op Manege Snorrewind Markelo. Snorrewind geeft op woensdag en zaterdag SPG lessen door speciaal hiervoor opgeleide instructeurs. Op zowel de woensdag als zaterdag zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom om mee te lopen tijdens de lessen. De helpers hoeven niet te kunnen paardrijden. Het is alleen van belang dat je een groot hart en enthousiasme hebt en een paard durft vast te houden!

Net als alle andere vormen van sport, heeft de paardensport een positief effect op de gezondheid. Voor sommige aandoeningen is een therapeutische behandeling waarbij een paard of pony wordt ingeschakeld succesvol. Het paard wekt bij de ruiter een bepaalde beweging op die hij of zij ”gedwongen” is te volgen. Therapeutisch paardrijden geeft gehandicapten niet alleen de mogelijkheid met dieren bezig te zijn, ze oefenen ook met intermenselijke contacten. Het versterkt hun gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde. Daarbij stimuleert het ademhaling, spierkracht, reactievermogen, concentratie en doorzettingsvermogen. En uiteraard is het bijzonder goed voor conditie en bloedsomloop. Belangrijk is dat het paardrijden niet als therapie wordt ervaren, maar als sport en recreatie.
Hulp is hard nodig! Vind jij het belangrijk dat de gehandicapte medemens ook kan sporten en heb jij op de woensdagmiddag (16 tot 18 uur) of op zaterdag (12 tot 14 uur) één of twee uurtjes tijd om te helpen? We hebben een gezellig team met helpers en deelnemers van alle leeftijden, rijden in de binnenbak, op ons buitenterrein, maken buitenritjes én houden speciale wedstrijden voor de deelnemers. Kom een keer langs kijken of meld je aan via info@snorrewind.nl

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 50 minuten geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 15 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 16 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 21 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 23 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07