<p>SHOR vergadert v.links naar rechts Kees Jansen, Gerrit Kraa, Karel van der Meer, Wim ter Harmsel, Gerrit ten Wolthuis.</p>

SHOR vergadert v.links naar rechts Kees Jansen, Gerrit Kraa, Karel van der Meer, Wim ter Harmsel, Gerrit ten Wolthuis.

(Foto: Jan Joost )

De Stichting Historisch Oarfgood Riessen (SHOR) slaat een nieuwe richting in.

RIJSSEN - De SHOR, beter bekend als Het Schrijverscollectief, bestaat uit (van links naar rechts) Kees Jansen, Gerrit Kraa, Karel van der Meer, Wim ter Harmsel en Gerrit ten Wolthuis. De SHOR vergaderde deze week voor het eerst onder het nieuwe voorzitterschap van Kees Jansen.

Jansen presenteerde het nieuwe beleidsplan waarin de lijnen naar de toekomst worden uitgezet. Allereerste taakstelling is het zoeken naar een meer sprekende naam voor de schrijversclub. De doelstelling en naam van de stichting blijft onveranderd, maar er zal worden gezocht naar een gemakkelijker variant van een roepnaam. De schrijversclub is voortgekomen uit de werkgroep die de canon van Rijssen heeft opgesteld. Daarna werden onder andere de succesvolle uitgaven Vensters op Rijssen I en II verzorgd.

Textielfestival Twente
Als nieuwe uitgave in het kader van het Textielfestival Twente, waaraan Rijssen als jutestad meedoet, wordt onderzocht of een heruitgave van “Rondom een eeuw jute” van W. N. M. van Nimwegen mogelijk is.

Podcast
Verder wordt bekeken of de geschiedenis van de stad Rijssen in een stripboek kan worden uitgegeven. Daarnaast behoort ook het maken van een(cultuur)historisch getinte podcast tot de toekomstige mogelijkheden.

Meer berichten