Afbeelding

Gastdocenten Groene Energie gezocht

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Hoe bouw je een goede windmolen? Hoe werkt zonne-energie? Wat is aardwarmte? Dankzij de leskist “Groene Energie” krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 antwoord op deze vragen. Maar daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken!

In 2019 hebben Natuur en Milieu Overijssel en de Natuur- en Milieueducatiecentra in Overijssel de leskist “Groene Energie” aan hun aanbod toegevoegd. Het is een ‘doe-kist’ die leerlingen aan het werk zet. In twee uur tijd verdiepen ze zich in wind-, aard- en zonne-energie. Dit gebeurt door middel van een drietal uitdagende experimenten die de leerlingen in groepjes moeten uitvoeren. Voor het begeleiden van deze lessen is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar enthousiaste gastdocenten in de gemeente Rijssen-Holten. Als gastdocent verzorg je een twee uur durende les over duurzame energie op een basisschool bij jou in de buurt. Je begeleidt de leerlingen tijdens het uitvoeren van de experimenten, enthousiasmeert ze voor het onderwerp en beantwoordt vragen over groene energie. De leerkracht is tijdens de les aanwezig en is verantwoordelijk voor het orde houden. Zo kun jij je concentreren op de inhoud van de les! Afhankelijk van het aantal aanvragen zul je zo’n twee tot vijf gastlessen per jaar verzorgen. Je werkt op vrijwillige basis. Krijg je energie van kinderen, heb je affiniteit met het onderwerp duurzame energie én zoek je een uitdagende vrijwilligersklus? Dan ben je de ideale kandidaat!

Training
Natuur en Milieu Overijssel verzorgt dit najaar een opleiding tot ‘Gastdocent Groene Energie’. Tijdens deze training maak je kennis met de leskist, doe je achtergrondkennis op en krijg je praktische tips om de les te kunnen vormgeven. De training bestaat uit één dagdeel. Op een later moment is er nog een bijeenkomst voor alle vrijwilligers om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Aanmelden
Is je interesse gewekt of heb je nog vragen? Neem contact op met Ilse Jansen via jansen@natuurenmilieuoverijssel.nl of bel naar 06 498 76 798. Lever bij je aanmelding altijd een motivatie. Geef bovendien aan dat je reageert op de oproep voor gastdocenten in de gemeente Rijssen-Holten.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 12 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 18 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55