Gastdocenten Groene Energie gezocht

RIJSSEN-HOLTEN - Hoe bouw je een goede windmolen? Hoe werkt zonne-energie? Wat is aardwarmte? Dankzij de leskist “Groene Energie” krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 antwoord op deze vragen. Maar daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken!

In 2019 hebben Natuur en Milieu Overijssel en de Natuur- en Milieueducatiecentra in Overijssel de leskist “Groene Energie” aan hun aanbod toegevoegd. Het is een ‘doe-kist’ die leerlingen aan het werk zet. In twee uur tijd verdiepen ze zich in wind-, aard- en zonne-energie. Dit gebeurt door middel van een drietal uitdagende experimenten die de leerlingen in groepjes moeten uitvoeren. Voor het begeleiden van deze lessen is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar enthousiaste gastdocenten in de gemeente Rijssen-Holten. Als gastdocent verzorg je een twee uur durende les over duurzame energie op een basisschool bij jou in de buurt. Je begeleidt de leerlingen tijdens het uitvoeren van de experimenten, enthousiasmeert ze voor het onderwerp en beantwoordt vragen over groene energie. De leerkracht is tijdens de les aanwezig en is verantwoordelijk voor het orde houden. Zo kun jij je concentreren op de inhoud van de les! Afhankelijk van het aantal aanvragen zul je zo’n twee tot vijf gastlessen per jaar verzorgen. Je werkt op vrijwillige basis. Krijg je energie van kinderen, heb je affiniteit met het onderwerp duurzame energie én zoek je een uitdagende vrijwilligersklus? Dan ben je de ideale kandidaat!

Training
Natuur en Milieu Overijssel verzorgt dit najaar een opleiding tot ‘Gastdocent Groene Energie’. Tijdens deze training maak je kennis met de leskist, doe je achtergrondkennis op en krijg je praktische tips om de les te kunnen vormgeven. De training bestaat uit één dagdeel. Op een later moment is er nog een bijeenkomst voor alle vrijwilligers om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Aanmelden
Is je interesse gewekt of heb je nog vragen? Neem contact op met Ilse Jansen via jansen@natuurenmilieuoverijssel.nl of bel naar 06 498 76 798. Lever bij je aanmelding altijd een motivatie. Geef bovendien aan dat je reageert op de oproep voor gastdocenten in de gemeente Rijssen-Holten.

Meer berichten
 
Auto zoeker