Afbeelding

Druk in de weer met een tekenrobot

Algemeen

RIJSSEN - IJverig zijn de zusjes Feline (8) en Karlijn (6) in de bibliotheek in Rijssen bezig om een tekenrobot via een speciaal computerprogramma op de laptop leuke figuurtjes te laten maken. Zij hadden zich voor deze speciale workshop voor kinderen opgegeven.

Sylvia Bökkerink van techniekmuseum Tetem begeleidt de kinderen deze dinsdagmorgen. “Wij vinden tekenen altijd wel leuk, maar dit is nog best wel moeilijk”, zucht Feline en Karlijn knikt instemmend. Ook Boaz (9) heeft zich hiervoor opgegeven. “Ik werk thuis ook al met speciale kinderprogramma’s op de computer, ik blijf steeds van alles uitproberen.” Hij heeft er zichtbaar plezier in en de tekenrobot tekent op zijn vel papier al mooie figuurtjes. “Je kunt er bijvoorbeeld ook letters, cijfers en dergelijke mee maken, ze leren spelenderwijs met computerprogramma’s omgaan”, aldus Bökkerink.

Kunst en maatschappij
Vanuit Tetem worden regelmatig bibliotheken en scholen bezocht. Men werkt in het bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design en verbindt daardoor kunst en maatschappij. Aan de speciale arm van de tekenrobot is nu een potlood bevestigd maar Bökkerink geeft aan dat dit ook met een stift of kwast kan om zo een kleurrijk tafereeltje te maken oftewel hun eigen interactieve kunst te creëren. "Er zijn helaas minder kinderen dan gehoopt, het is juist leuk om in de herfstvakantie iets leuks zoals dit te doen. Misschien heeft het toch te maken met corona, dat is lastig te stellen. Misschien hebben Feline, Karlijn en Boaz daar wel geluk mee want nu krijgen ze meer aandacht van deze ‘juf'.

Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 15 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 17 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 23 uur geleden
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 23 uur geleden
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58
Afbeelding
Informatieve fietstocht over de bevrijding Holten-Haarle 26 mrt, 14:12