Druk in de weer met een tekenrobot

RIJSSEN - IJverig zijn de zusjes Feline (8) en Karlijn (6) in de bibliotheek in Rijssen bezig om een tekenrobot via een speciaal computerprogramma op de laptop leuke figuurtjes te laten maken. Zij hadden zich voor deze speciale workshop voor kinderen opgegeven.

Sylvia Bökkerink van techniekmuseum Tetem begeleidt de kinderen deze dinsdagmorgen. “Wij vinden tekenen altijd wel leuk, maar dit is nog best wel moeilijk”, zucht Feline en Karlijn knikt instemmend. Ook Boaz (9) heeft zich hiervoor opgegeven. “Ik werk thuis ook al met speciale kinderprogramma’s op de computer, ik blijf steeds van alles uitproberen.” Hij heeft er zichtbaar plezier in en de tekenrobot tekent op zijn vel papier al mooie figuurtjes. “Je kunt er bijvoorbeeld ook letters, cijfers en dergelijke mee maken, ze leren spelenderwijs met computerprogramma’s omgaan”, aldus Bökkerink.

Kunst en maatschappij
Vanuit Tetem worden regelmatig bibliotheken en scholen bezocht. Men werkt in het bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design en verbindt daardoor kunst en maatschappij. Aan de speciale arm van de tekenrobot is nu een potlood bevestigd maar Bökkerink geeft aan dat dit ook met een stift of kwast kan om zo een kleurrijk tafereeltje te maken oftewel hun eigen interactieve kunst te creëren. "Er zijn helaas minder kinderen dan gehoopt, het is juist leuk om in de herfstvakantie iets leuks zoals dit te doen. Misschien heeft het toch te maken met corona, dat is lastig te stellen. Misschien hebben Feline, Karlijn en Boaz daar wel geluk mee want nu krijgen ze meer aandacht van deze ‘juf'.

Meer berichten
 
Auto zoeker