Afbeelding

Gemeente rekt rood-voor-roodregels steeds verder op

Algemeen

RIJSSEN-DIJKERHOEK - De gemeente gaat te flexibel om met het toepassen van de rood-voor-roodregels in de buurschap Dijkerhoek.

Volgens die regeling mogen nieuwe huizen worden gebouwd in landelijk gebied als daarvoor andere agrarische bebouwing wordt gesloopt. Het maximaal oprekken van de rood-voor-roodregels werd donderdagavond ter sprake gebracht in de Commissie Grondgebied door inspreker Menno Boer die met zijn gezin net buiten Dijkerhoek woont. Volgens Boer baart hem de ontwikkelingen bij zijn overburen Nijland grote zorgen.

Gevolgen omgeving
Boer zegt dat de gemeente bij het toestemming verlenen voor nieuwbouw te weinig rekening houdt met de gevolgen van alle initiatieven op de omgeving. De te bebouwen kavels worden groter en mogen op een andere plek gesitueerd worden en er wordt grond doorverkocht aan een familielid, terwijl het daarvoor te slopen pand elders staat. "Dijkerhoek mag beperkt groeien, maar als je daar geen getal aan hangt, heeft zo'n regel geen zin." Volgens Boer zou het bij drie woningen moeten blijven.

Omwonenden positief
De tweede inspreker was Dennis Nijland, die de nieuw te bouwen woning gaat betrekken. Hij legde uit dat de slooplocatie aanzienlijk verbeterd is en dat de meeste omwonenden er positief over waren, alleen de overbuurman niet. Overigens heeft hij alle omwonenden nauw betrokken bij de plannen. Hij stelde dat hij als jongere graag in Dijkerhoek wil blijven wonen en dat het ook voor Dijkerhoek van groot belang is dat jongeren er ook kunnen blijven.
De meeste politieke partijen wilden de plannen van Nijland niet blokkeren, maar toonden begrip voor de kritische opmerkingen van Boer. Henk Nijkamp (CDA) zag er een oproep in voor de toekomst.

Geen automatisme
Volgens wethouder Erik Wessels (CDA) wordt er altijd kritisch gekeken naar de toepassing van de regeling."We hebben de regels niet opgerekt, want wat gebeurd is past binnen die regels. Er is geen sprake van automatisme, maar we toetsen dat per geval."

Afbeelding
Principeverzoek windturbines 45 minuten geleden
Afbeelding
Super die Super Super 1 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 19 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron gisteren
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50