Oude tijden herleven in de Hobbyboerderieje

RIJSSEN - In de Hobbyboerderieje worden na 240 jaar weer potten gebakken. In het jaar 1750 werd namelijk door de heer Van Ittersum een boerderij gebouwd met als functie pottenbakkerij. De vereniging Hobby en Kunst uit Rijssen is nu op maandagavond gestart met pottenbakken en boetseren.

Sinds enkele weken is de vereniging Hobby en Kunst Rijssen weer begonnen met haar bijeenkomsten voor schilderen, houtbewerken en pottenbakken in de Hobbyboerderieje aan de Oosterhofweg te Rijssen. Leden van de vereniging kunnen op maandagavond pottenbakken en boetseren met klei. Op de dinsdagavond wordt er geschilderd met olieverf, acryl en aquarelverf en hout bewerkt in al zijn vormen zoals houtsnijden, houtdraaien en modelbouw. De vereniging beschikt over bijna alle machines en apparaten om deze hobby’s uit te oefenen. Om ook overdag mensen de gelegenheid te geven om bovenstaande hobby’s uit te oefen, zijn de bijeenkomsten uitgebreid met de donderdagmiddag. Zij kunnen dan bovenstaande hobby’s gemengd uitoefenen. Er wordt op deze bijeenkomsten geen les gegeven, maar er zijn bij de vereniging leden die al jaren deze hobby’s beoefenen en graag hun vaardigheden overbrengen op anderen.

Belangstelling
Het ledental van de vereniging bestaat op dit moment uit 39 leden afkomstig uit Rijssen, Nijverdal, Enter en Markelo (19 vrouwen en 20 mannen). Heeft u belangstelling voor deze hobby’s en wilt u iets meer weten over de vereniging, kom gerust eens kijken op één van deze bijeenkomsten. Ook kunt u informatie vinden op de website van de vereniging www.hobbykunstrijssen.nl. Het lidmaatschap van de vereniging kost 75 euro per jaar, waarbij de koffie of thee gratis is.

Corona
Met betrekking tot de coronaproblematiek heeft het bestuur van Hobby en Kunst een aantal regels ingesteld, waaraan bezoekers zich dienen te houden. Zo zijn er werkplekken aangewezen. De koffie en thee wordt hier ook genuttigd. Tevens dient men een lijst in te vullen van aanwezigheid.

Meer berichten
 
Auto zoeker