<p>In het museum is altijd wat te doen.</p>

In het museum is altijd wat te doen.

(Foto: Jan Joost )

Rijssense Musea zitten te springen om vrijwilligers

RIJSSEN - Vooral bij de publieksfuncties zijn de laatste tijd nogal wat open plaatsen ontstaan. Wie er iets voor voelt kan zich direct aanmelden.

Bij het Rijssens Museum en het Brandweermuseum zijn ruim 100 vrijwilligers actief in allerlei werkgroepen. Ze organiseren exposities, ontvangen schoolklassen, selecteren en digitaliseren beeldmateriaal, archiveren en beschrijven nieuwe en bestaande collectieonderdelen.

Onbetaalbaar
Vrijwilligers zijn onmisbaar en doen onbetaalbaar werk voor het museum en het museumpubliek.

Stad en streek
Vrijwilligerswerk op een museum is erg afwisselend. Bezoekers uit alle windstreken van Nederland en Europa komen er. Mensen van elders vinden het mooi als vrijwilligers hen iets vertellen over het kasteel, de omgeving, de stad Rijssen én de zaken die in beide musea te zien zijn.

Voldoening
Bezoekers komen alleen of in groepen. Op dit moment zijn groepen niet toegestaan, maar onder normale omstandigheden komen verenigingen en clubs die een uitstapje hebben. Aan geïnteresseerde mensen iets vertellen geeft veel voldoening en het is er altijd gezellig.

Meer dan welkom
Wie het Rijssens Museum wil helpen als vrijwilliger, kan zich melden aan de balie, Kasteellaan 1, Tweede Bouwhuis links op het terrein. Telefonisch kan ook: 0548 514 261 of per e-mail: info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van “vrijwilliger”.

Meer berichten