Frietbakker Ab

RIJSSEN - Ab had altijd al een droom om als een echte frietbakker zijn eigen frietjes te frituren. Op donderdag 1 oktober werd zijn droom werkelijkheid. Begeleidster Nayla van de Mensingboerderij (stichting Philadelphia zorg) in Rijssen had voor Ab geregeld dat hij een middag mocht meedraaien in de snackbar Tiny’s in Rijssen.

De medewerkers van Tiny’s waren super enthousiast om mee te werken aan deze zogenoemde prokkel, een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder, en lieten de wens van Ab uitkomen.

Werkelijkheid
Zo gezegd zo gedaan. Ab ging donderdag met Nayla in gepaste kleding naar de snackbar Tiny’s. “Vanwege de coronamaatregelen, moesten we ons allen wel houden aan een aantal regels en richtlijnen zoals de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje wanneer de afstand niet gegarandeerd kon worden. En ons strikt houden aan de hygiënemaatregelen”, aldus Nayla. Ab kreeg bij binnenkomst een schort voor van Tiny’s. De medewerkers legden Ab uit wat ze gingen doen en hoe hij dat moest doen. Nayla: “Onder hun begeleiding mocht Ab zijn eigen patatje en gekozen snack frituren. Dat deed hij super goed! De patat was heerlijk! Maar daar hoort natuurlijk een toetje bij. Dus Ab mocht ook zelf zijn eigen ijsje maken, naar wens. En als afsluiting, een heerlijke koud biertje zelf tappen!

Handige Ab
Ab was zo trots als een pauw en de medewerkers van Tiny’s waren blij verrast te zien hoe snel Ab alle handelingen onder de knie had. Hij werd meteen weer uitgenodigd voor volgend jaar om samen met een dj in het café muziek te draaien en biertjes te tappen! “Dus Ab... tot volgend jaar”, riepen de medewerkers in koor. “Tiny’s Rijssen, ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en tot volgend jaar!” zwaait Ab naar hen.

Meer berichten