Leemspoor sluit het rijseizoen weer af

RIJSSEN - Het Leemspoor heeft dit jaar het raarste rijseizoen ooit achter de rug. De coronacrisis had ook hier een zekere impact, maar toch konden dit jaar weer veel mensen genieten van de historische spoorlijn.

De vrijwilligers van het Leemspoor rijden doorgaans van 4 april tot en met 31 oktober elke zaterdag, met diverse ritten in de vakanties en op speciale dagen. Deze zaterdag 24 oktober en volgende week zaterdag 31 oktober zijn dan ook de laatste ritten om 13.00, 14.30 en 16.30 uur. Dat er gereden kon worden binnen de maatregelen was erg mooi; veel andere dingen lagen immers stil. Ook de open monumentendag kon gewoon gevierd worden naar goed gebruik.

Coronaproof
Een grote uitdaging voor dit soort activiteiten is uiteraard om het zoveel mogelijk coronaproof te laten verlopen. Dit is goed gelukt; door alleen ritten te starten vanuit 1 locatie en een maximum van 55 personen aanwezig in te stellen kon men voldoende ruimte houden. De kaartverkoop werd van achter glas in de kantine gehouden en in de treinen en andere items werden vaker schoongemaakt.

Meer berichten
 
Auto zoeker