Collecte voor Diabetes Fonds

RIJSSEN/HOLTEN - Door de coronacrisis is er dit jaar veel minder geld beschikbaar voor diabetesonderzoek. Collecteren is dus noodzakelijk om belangrijk onderzoek naar betere behandeling en genezing van diabetes te kunnen voortzetten.

De collecte in de week van 26 tot en met 31 oktober is dit jaar wel aangepast in verband met corona. Er wordt huis-aan-huis een donatieflyer verspreid. U kunt veilig en anoniem geven via de QR-code op de donatieflyer of geef eenmalig via diabetesfonds.nl/geven. Op een veilige manier voor collectant en u wordt er zo geld ingezameld.

Over diabetes
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes: 1 op de 14 mensen. Elke dag krijgen bijna 150 mensen de diagnose. Van hen heeft 1 op de 10 diabetes type 1, een vorm die je als peuter al kunt krijgen. Daarbij vernielt het afweersysteem de cellen die insuline maken. Het hormoon insuline regelt de bloedsuiker. Daarom moet je met diabetes type 1 zelf de bloedsuiker regelen maar dat lukt nooit perfect. Je moet zelf meerdere keren per dag – en vaak nacht – de bloedsuiker meten, de dosis insuline berekenen en die toedienen via spuit of pomp. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Een regelmatig afwijkende bloedsuiker kan bij diabetes leiden tot blindheid en uitval van nieren, schade aan hart en bloedvaten en zenuwstelsel.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken. Voor meer informatie over diabetes kunt u terecht op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl.

Meer berichten