Diamanten huwelijk echtpaar Leppink-Breukink uit Holten

HOLTEN - De heer en mevrouw Leppink-Breukink uit Holten vierden op donderdag 15 oktober 2020 hun 60-jarig huwelijk. Een diamanten huwelijk, een heel mooie mijlpaal.

Een groot feest zat er deze keer niet in vanwege de coronaperikelen maar het echtpaar heeft veel bloemen en kaarten ontvangen en daar zijn ze heel blij mee. En dat burgmeester Arco Hofland nog gebeld had, vonden ze ook fijn.

Verkering en trouwen
Arie Leppink (85) komt van oorsprong uit Neede en de wieg van Hanna Leppink-Breukink (86) stond in Markelo. Ze leerden elkaar kennen tijdens een dansavond in Goor en het was liefde op het eerste gezicht. Na acht jaar verkeringstijd trouwden zij en verhuisden toen naar Holten aan de Smidsbelt. Daarna naar een mooi plekje op De Borkeld waar zij nog steeds met veel plezier wonen. “Het is een prachtige plek om te wonen met veel ruimte en onder andere een garage waar Arie lekker kan klussen,” meent Hanna. Het echtpaar kreeg twee dochters en drie kleinkinderen. Arie had eerst werk als monteur en later ging hij werken als buschauffeur bij de OAD. Het echtpaar was ook regelmatig te vinden bij de Motor- en Automobielclub de Holterberg. Daar verzorgden ze samen de catering.

Hobby
De hobby van Arie is het opknappen van oude motoren. “Mijn kleinzoon komt mij geregeld helpen, hij heeft ook veel interesse voor motoren”, meent Arie. Eerder maakte het echtpaar wel gezamenlijke ritjes met de motor en ging Hanna mee achterop. “Nu gaat Arie meestal alleen, ook nog ritjes met de motorclub.” Dochter Hetty geeft aan dat haar ouders volledig op elkaar ingespeeld zijn en dat het wederzijdse respect groot is. “Ze staan na al die jaren nog volop in het leven en het is voor ons als familie mooi om te zien hoe gelukkig ze samen zijn.”

Meer berichten
 
Auto zoeker