Bibliotheken helpen met installatie coronamelder

RIJSSEN/NIJVERDAL - De CoronaMelder app is sinds kort landelijk in gebruik. Deze app installeert u op uw telefoon. Wanneer u dan langere tijd in de buurt bent geweest bij een persoon met het coronavirus, krijgt u automatisch een melding van mogelijke besmetting. Maar niet iedereen is even handig in het installeren van deze applicatie. Daarom helpen de bibliotheken u hierbij.

In de bibliotheek van Rijssen kunt u op dinsdag- en donderdagmiddag terecht voor hulp bij het installeren en configureren van deze applicatie op uw mobiele telefoon. In de bibliotheek in Holten is dit op donderdagmiddag. De bibliotheek in Nijverdal is ook gewoon geopend en ongetwijfeld kunt u ook daar een medewerker vinden die dit uit kan leggen.

Simpele instructie
Het downloaden van de app is in principe niet moeilijk. U dient te beschikken over een moderne telefoon die in ieder geval Bluetooth moet hebben. U kunt de app genaamd ‘CoronaMelder’ downloaden in de app store van uw Apple iPhone of voor de diverse merken Android telefoons. Na het installeren is de app gelijk klaar voor gebruik; u dient wel Bluetooth aan te hebben. Alleen dan kan de app zien of u bij anderen in de buurt bent geweest. Eenmaal thuis kan de Bluetooth uit als u toch niet in de buurt van anderen bent. Wanneer u een melding ontvangt van mogelijke besmetting geeft de app meer informatie over het plannen van een test. Ook kunt u dan weer anderen informeren over mogelijke besmetting. Hebt u problemen met de app? U kunt ook altijd bellen met de CoronaMelder-helpdesk, op 0800-1280

Meer berichten