Afbeelding

Sponsortocht Fakkeldrager levert mooi bedrag op

Algemeen

RIJSSEN - Een fietstocht van 200 kilometer op één dag voor het goede doel, namelijk ALS (progressieve zenuw/spierziekte). Dat volbrachten jeugdwerkleider Arjan Slagman van De Fakkeldrager (jongerenwerk) en stagiaire Rianne Stuut op woensdag 14 oktober. Ze haalden hiermee een totaalbedrag op van 1389,50 euro.

Ze startten even na middernacht en waren woensdag in de loop van de avond weer terug. De start was in Lauwersoog, via de kustlijn van Friesland tot Lemmer. Vanaf Lemmer richting Urk. Daarna in de begeleidingsauto naar Slagharen en vervolgens teruggefietst naar Rijssen. “Gelukkig was het een droge dag, maar toch wel met grote stukken flinke tegenwind”, vertelt Slagman. In de begeleidingsauto zaten Justin Smit van Smit Car Cleaning die auto’s had gepoetst voor een vrije gift en Milena Veldhuis, een trouw bezoekster van De Fakkeldrager. Haar vader heeft de ziekte ALS dus voor haar en haar familie, die de cheque in ontvangst mocht nemen, was het opgebrachte bedrag een mooie verrassing.

De pot spekken
Slagman: “We hadden al aardig wat euro’s binnen via sponsoren die een vast bedrag toezegden. Daarnaast dus een aantal sponsoren die voor iedere afgelegde 25 kilometer vijf euro in de pot deden. We zijn allebei ongetrainde fietsers en we gingen op een ‘gewone’ fiets zonder elektrische ondersteuning. We hadden de drive om de pot flink te spekken. Vanaf 8.00 uur was er gedurende de hele dag contact met Radio 350. Hetty Fuit hielp ons vanuit de studio.” ‘Het Bakfietsje’ (de vriendengroep van zendingsechtpaar Mark en Anne-Marie Bak, die allerlei spullen verkoopt en maakt en een trouwe bondgenoot is in het ondersteunen van sponsortochten van De Fakkeldrager) zorgde voor bedrukte fietskleding om hen te helpen en andersom.”

Trainingstocht
Omdat de tocht van duizend kilometer die De Fakkeldrager/Try Out afgelopen mei wilde afleggen helaas niet doorging, wilde men alsnog acties houden voor het goede doel zoals ALS. “We bedachten toen deze trainingstocht oftewel sponsoroefentocht. In principe om met meer mensen te fietsen, maar dat kon nu ook niet. Dit om meteen een inzichtelijk beeld te hebben hoe we de grote tocht, die hopelijk in mei volgend jaar wel doorgaat, het best kunnen aanpakken met wisselen, eten en dergelijke.”

Winterproducten
De fietsploeg gaat als extra actie winterproducten van Keurslager Beverdam verkopen. De met goud bekroonde rookworst, bakworst en erwtensoep is via de sponsorploeg of info@fakkeldrager.com te verkrijgen.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 6 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 12 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55