SGP: speeltuinen voor mensen met en zonder beperking

RIJSSEN – Iedereen in onze samenleving moet in de openbare ruimte kunnen spelen en bewegen, met of zonder beperking.

Dat zei SGP-raadslid Jan Noeverman vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling door de gemeenteraad. Het zelf zeer sportieve SGP-raadslid diende daarom een motie in om dit beleid in Rijssen-Holten mogelijk te maken.

Speeltuingebouwen
Volgens Noeverman zijn speeltuinverenigingen in de gemeente opgehouden te bestaan en staan de gebouwen leeg. “In 2019 is een speelruimteonderzoek uitgevoerd en er is een visie gemaakt op spelen en bewegen in de openbare ruimte.” Noeverman stelde dat de gemeente streeft naar een beweegvriendelijke leefomgeving, een aantrekkelijke speel- en beweegruimte voor jong en oud, met en zonder beperking. “We willen graag dat iedereen mee kan doen in onze samenleving.”

Kukelnest
“Daarvoor hoeven we het wiel niet uit te vinden, want we kunnen leren van succesvolle initiatieven in onze regio: kinderboerderij Het Kukelnest in Goor is een mooi voorbeeld van een maatschappelijk geïntegreerd werkproject in combinatie met een speeltuinvereniging 2.0.” Noeverman riep het College op om samen met maatschappelijke instellingen, ondernemers en een buurt te onderzoeken of zoiets als het Kukelnest in Goor haalbaar is bij een van de voormalige speeltuinen in de gemeente. Wethouder Ben Beens was bereid het plan van Noeverman te onderzoeken.

Meer berichten
 
Auto zoeker