<p>V.l.n.r.: Sanne, Amber, Inya en Marynthe</p>

V.l.n.r.: Sanne, Amber, Inya en Marynthe

Kinderexpositie met de mooiste creaties

RIJSSEN - Ze zijn heel druk bezig met schilderen op deze woensdagmiddag. De dametjes Marynthe (11), Sanne (10), Amber (11) en Inya (11) zijn in de studio aan Hogepad 6 in Rijssen bij Ineke KleinJan, beeldend therapeut, die kinderworkshops geeft.

Er zijn al wat werkjes af maar dit is wel een heel groot doek, een mooie uitdaging waar ze net aan begonnen zijn. Ze krijgen zo nu en dan wat aanwijzingen van Ineke. Het begin is er maar het is nog lang niet klaar.

Expositie
“Maar op zaterdag 28 november van 10.00 uur tot 16.00 uur houden we hier een speciale kinderexpositie van hun schilderijen en dan zullen deze doeken ook af zijn. Dus wie wil weten hoe het geworden is, kom dan kijken. Zowel de lessen, wel met minder kinderen dan normaal, alsook de expositie zijn coronaproof”, vertelt Ineke. De jonge kunstenaars zijn onderling gezellig aan het praten. Toch is het ook best een beetje spannend. Ze kijken geregeld bij elkaar op het doek hoe het bij de ander gaat. Ook van de jongste groep doen drie kinderen mee aan de expositie: Ellen Kuiper (7), Lise van Brussel (8) en Lizette Brinks (8).

Eigen smaak
Marynthe is druk bezig met een schilderij van een olifant. “We kunnen zelf kiezen wat we willen schilderen, er staan veel voorbeelden op internet. Daarna tekent Ineke het plaatje in waarna wij het overtrekken en schilderen met de kleuren die wij zelf mooi vinden of de kleuren van het voorbeeld.” Sanne geeft aan dat ze al vanaf haar derde jaar met tekenen en schilderen bezig is. “Ik vind dat heel leuk om te doen en mijn favoriete vak op school is handenarbeid.” Ze wil een mooie roze en sierlijke flamingo schilderen en begint met de blauwe lucht.

Stoere leeuw
Naast haar zit Amber. Haar doek is volledig gevuld met de contouren van een leeuw die ze nog helemaal moet inkleuren met acrylverf. Te zien op het voorbeeldplaatje wordt het een kleurrijk geheel. “Ik vind leeuwen mooie dieren en ook stoer, daarom heb ik dit gekozen maar ook wel omdat hier veel kleuren in zitten.” Het lijkt erop dat Inya het allemaal nog wat lastig vindt maar Ineke springt haar bij. Ze schildert een kleurrijke Afrikaans vrouw. “Ik vind het hier wel heel gezellig”, oppert ze. Tijdens de lessen is het volgens Ineke belangrijk dat ze hun eigen draai aan een schilderij geven. “Daardoor ontstaan juist de mooiste creaties.”

Meer berichten
 
Auto zoeker