Noordermannenkoor te Rijssen gedenkt haar 55-jarig bestaan

Noordermannenkoor te Rijssen gedenkt haar 55-jarig bestaan

RIJSSEN - Deze maand hoopt het Noordermannenkoor, uitgaande van de Gereformeerde Gemeente te Rijssen, haar 55-jarig bestaan te gedenken.

De toenmalige aanleiding van de oprichting van het koor, was een vraag van wijlen de heer J.W. Seppenwoolde tijdens een ledenvergadering in de Noorderkerk te Rijssen. Deze oproep werd zowel door de kerkenraad als de leden enthousiast ontvangen. Binnen enkele weken hadden zich ruim 100 leden aangemeld, waarmee de oprichting op 26 november 1965 een feit werd. Op dit moment bestaat het koor uit 130 enthousiaste leden. Veel leden jubilea’s hebben in de achterliggende decennia ’s reeds plaatsgevonden. De leeftijden van de koorleden varieert tussen de 18 tot 80 jaar.

Repertoire
Sinds de oprichting bestaat het repertoire uit het zingen van Psalmen, gezangen, geestelijke en vaderlandse liederen om hiermee een Bijbelse boodschap uit te dragen. Talloze geluidsdragers (LP’s en CD’s) hebben sinds de oprichting hun weg gevonden door het gehele land. Diverse dirigenten hebben leiding aan het koor gegeven. Enkele namen zijn Hennie Slettenhaar, Harm Hoeve Marcel van de Ketterij. Sinds 2013 staat het koor onder de bekwame leiding van zangpedagoog Edwin Velvis, woonachtig in het Groningse Stedum. Elke maandagavond komt hij naar Rijssen om vol enthousiasme het koor te instrueren.

Hoogtepunten
Het koor heeft vele concerten uitgevoerd door het gehele land. Hoogtepunten zijn de kerstuitvoeringen in Rijssen. Ook wordt er reeds 30 jaar lang een bijdrage geleverd aan de kerstzang ten behoeve van de evangelisatiepost in Leeuwarden. Vanwege de Corona pandemie kan het koor op dit moment geen uitgebreide aandacht besteden aan haar jubileum. Dit zal naar een later moment worden verschoven.

In alles Soli Deo Gloria. Alleen God de eer!

Meer berichten
 
Auto zoeker