Black Friday wordt vervolgd met Cyber Monday
Foto: rblfmr / Shutterstock.com

Black Friday wordt vervolgd met Cyber Monday

RIJSSEN-HOLTEN – Sinds zo’n vijf jaar heeft het fenomeen ‘’Black Friday” voet aan de grond gekregen in Nederland. De dag is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De vrijdag na Thanksgiving, één van de belangrijkste feestdagen, zijn veel Amerikanen vrij. Dit is de aftrap van het winkelseizoen voor de feestdagen en velen proberen hun slag te slaan en te profiteren van stuntprijzen op diverse producten. Voor steeds meer Nederlandse winkeliers is de dag ook aanleiding om te adverteren met Black Friday-aanbiedingen. Dit jaar valt het op vrijdag 27 november.

Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag en wordt zodoende niet gevierd in ons land. Toch is het begrijpelijk dat bedrijven aanhaken en klanten proberen te verleiden met fikse kortingen. De dag valt altijd eind november, oftewel vlak voor het Sinterklaasfeest op 5 december. Voor pakjesavond wordt traditioneel natuurlijk flink uitgepakt met cadeaus - alhoewel er ook een trend zichtbaar is dat mensen juist steeds meer besteden aan de kerstinkopen. Black Friday draait ondertussen feitelijk al niet meer om een dag. Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat deze hele week (en eigenlijk de hele maand) om de oren geslagen worden met geweldige aanbiedingen.

Cyber Monday
Voor de fervente koopjesjager is Black Friday hoe dan ook het hoogtepunt van het jaar. En cijfers onderstrepen dit. Retailers van elektronica zijn misschien het meest zichtbaar in deze periode, desalniettemin draait het zeker niet alleen om laptops, televisies of telefoons. Ook kleding, schoenen, parfum en speelgoed zijn zeer in trek. Black Friday was vooral een kortingsspektakel voor fysieke winkels. Ook webshops willen meeprofiteren van de koopgekte. Cyber Monday was geboren. Het onderscheid tussen fysieke winkels en webshops is tegenwoordig minder groot. Zeker is wel dat de bezorgdiensten overuren gaan draaien.

Verantwoord shoppen
Piekdrukte in winkelcentra moet dit jaar uiteraard worden voorkomen vanwege corona. Winkeliers zijn hier goed op ingesprongen. Veelal worden de aanbiedingen over meerdere dagen verspreid om het winkelend publiek zo veel mogelijk te spreiden. Ook worden bijvoorbeeld ruimere openingstijden ingesteld. In de dagen voorafgaand aan Black Friday kan dit jaar al geshopt worden met flinke kortingen, maar ook in het weekend erna hebben veel winkels, ook in Rijssen en Holten, spectaculaire acties! Geniet van het shoppen, maar blijf wel rekening met elkaar houden.

Meer berichten
 
Auto zoeker