Binnenstad Rijssen bijna klaar en toilet-app centrum succesvol
<p>De reconstructie van de Rijssense binnenstad is bijna af.</p>

De reconstructie van de Rijssense binnenstad is bijna af.

(Foto: Jan Joost )

Binnenstad Rijssen bijna klaar en toilet-app centrum succesvol

RIJSSEN - De reconstructie van de Rijssense binnenstad is bijna af.

Op dit moment wordt volop gewerkt aan de nieuwe waterpartij die het bestaande eethuisje op het Schild lijkt op te slokken. Als alles volgens plan verloopt zal de vervanger van de gemetselde fontein volgend voorjaar gaan werken.

Toilet-app
Ook het voorstel van SGP-raadslid Ewart Bosma tot het vergroten van de sanitaire mogelijkheden in het winkelcentrum lijken te slagen. Er is een toilet-app waarop centrumbezoekers met hoge nood kunnen zien van welk toilet in welke winkels ze gebruik mogen maken.

Positief
Volgens wethouder Ben Beens is vanuit de kring van de centrumondernemers zeer positief gereageerd. Verschillende winkeliers hebben zich direct bij de toilet-app aangesloten. “Ze zijn blij met het initiatief want ze zien daarin een nieuwe mogelijkheid om het winkelend publiek zo veel mogelijk naar de zin te maken.” De toilet-app gaat ook voor Holten werken. Onder andere is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de toiletten in het Kulturhus. Met de toilet-app wordt een aantal vliegen in één klap geslagen. De gemeente hoeft geen openbare toiletvoorzieningen meer te plaatsen en te onderhouden. Aan de andere kant kan het publiek in één keer zien welk toilet het dichtste in de buurt is.

Volgens wethouder Erik Wessels vraagt de verplaatsing van het eethuisje nog enige tijd. Er moeten eerst goede afspraken gemaakt worden.

Meer berichten
 
Auto zoeker