Afbeelding

Drive-thru bij Lucky: eten halen & Sint ontmoeten

Algemeen

RIJSSEN - Helemaal geweldig! Een ‘drive-thru’ om Sinterklaas en zijn Pieten te zien en meteen een lekkere maaltijd te kunnen meenemen. Dit vond al op meerdere avonden plaats bij een grote tent op de parkeerplaats bij Lucky in Rijssen. Op donderdagavond 26 november speciaal een gratis maaltijd voor gezinnen die gebruik maken van de voedselbank Rijssen-Holten met minstens één kind in de basisschoolleeftijd.

De drive thru, voortgekomen uit de noodgedwongen sluiting van het restaurant van Lucky vanwege corona, slaat heel goed aan. “We wilden doorgaan met een soort afhaalrestaurant maar dan wel de ‘Lucky beleving’ hieraan toevoegen met een extra entertainment voor kinderen. Iedere periode met een eigen thema. We hebben al een paar thema’s gehad zoals Halloween en ook Elsa en Olaf van Frozen en Mega Mindy en Mega Toby zijn al langsgekomen. Nu in de Sinterklaasperiode, al begonnen op 14 november tijdens de intocht en tot zijn vertrek op zondag 6 december, zijn er diverse sinterklaasthema’s. Afgelopen weekend Pietendisco, dit weekend het grote boek van Sinterklaas en het laatste weekend Luke’s pakjesregen”, aldus Michelle Tijhuis van Lucky.

Voedselbank
Maar zij wilden ook iets doen voor de kinderen van de voedselbank. Tijhuis: "Wij beseften dat er een groep kinderen is die dit wellicht niet kunnen meemaken omdat hun ouders de financiële middelen niet hebben om eten af te halen in onze drive thru. Daarom hebben mijn collega Paddy Snijders en ik deze actie samen met de voedselbank opgezet. Met speciale menu's voor de volwassenen en speciale kindermenu's in leuke boxen. Hier was tevens een verrassing aan toegevoegd zoals naast appelmoes en mayonaise een kleurplaat voor de kleurwedstrijd, kleurpotloodjes en een klein cadeautje. BonVanie voegde hier eigengemaakte chocoladelollies bij.” Het bleek dat Sint al één en ander wist van de kinderen, dat stond in het grote boek. Daarom kon er een gezellig praatje gemaakt worden. Ook Jeanet Geerling, bestuurslid van de voedsel- en kledingbank Rijssen-Holten was enthousiast. "Een heel mooi initiatief en geweldig toch voor deze kinderen?”

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 7 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 15 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 19 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04