Wim Kreijkes bij Eltheto
Wim Kreijkes bij Eltheto

Muziek maken in coronatijd voor een glimlach van toehoorders

Algemeen

RIJSSEN - Wim Kreijkes uit Rijssen houdt van muziek maken, is lid van muziekvereniging Wilhelmina, en speelt zelf saxofoon. Maar omdat er in coronatijd dit jaar niet veel mogelijk was, trad hij zelf op.

“In totaal heb ik circa vijftien optredens verzorgd, namelijk in Rijssen, Holten, Markelo en Wierden. Geheel volgens de coronaregels en met name bij verzorgingshuizen. Ook mocht ik spelen voor een echtpaar dat 70 jaar getrouwd was, heel bijzonder.”

Sponsoring
De geluidsset die hij hiervoor gebruikte, leende hij van een medewerker van het Stadskwartier. “Omdat ik met deze optredens sowieso graag wilde doorgaan, heb ik sponsoring gezocht, en gekregen, voor een eigen geluidsset. Twee Rijssense ondernemers alsmede Eltheto en de Schutse hebben het mogelijk gemaakt om deze set aan te schaffen, compleet met microfoons voor de saxofoon-versterking en de aankondigingen.”

Herkenbare muziek
Kreijkes is inmiddels bezig met het instuderen van een nieuw programma en schafte hiervoor een ‘songboek’ aan met als titel ‘100 hits, evergreens en oldies’. “Mede hierdoor kan ik een programma neerzetten met herkenbare muziek voor de doelgroep waarvoor ik speel, namelijk verzorgingshuizen en instellingen. Tijdens het spelen word ik begeleid door een zogenoemde orkestband waarop het ‘orkest’ staat en zelf speel ik dan de melodie.” De optredens van Kreijkes duren meestal drie kwartier tot een uur. “Na afloop word ik wel eens getrakteerd op een bosje bloemen of een flesje wijn, maar met een kop koffie ben ik al tevreden. Zelf heb ik er altijd net zoveel plezier aan als het publiek waarvoor ik speel.”

Waardering
Na een optreden in een locatie van Carintreggeland stonden er daags na het optreden zo’n 150 likes op hun Facebookpagina. Maar daar doe je het natuurlijk niet voor. Wel leuk natuurlijk, omdat je weet dat het optreden gewaardeerd wordt, maar de glimlach van mensen voor wie je speelt, dat doet je natuurlijk nog veel meer.”

Oproep muzikanten
Meer muzikanten aansporen om muziek te maken bij verzorgingshuizen en instellingen, dat is wat Kreijkes zeker aanmoedigt. “Het is ontzettend leuk voor jezelf en erg dankbaar om te doen. Voor dit soort optredens zijn speciale ‘meespeelboeken’ in de handel (Music minus one), bijna voor elk instrument. Dus ik zou zeggen: Meld je aan! Je kunt hiervoor contact opnemen met de activiteitenbegeleiding van de verzorgingshuizen en instellingen. Ze zullen je dankbaar zijn, evenals de bewoners!”

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 8 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 10 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 14 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 16 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20