Hoe vergaat het oud-Rijssenaren familie Bak in Thailand?

Hoe vergaat het oud-Rijssenaren familie Bak in Thailand?

THAILAND - Mark en Anne-Marie Bak en hun kinderen Celeste, Irene, David en Anna zijn sinds juni 2011 weg uit Rijssen. Ze zijn uitgezonden door de Hervormde Gemeente van Rijssen en de organisaties Kimon en OMF om kinderwerkers te worden in Thailand. “Destijds vertrokken we met twee peuters en een baby. Inmiddels bestaat ons gezin uit zes personen, waarvan (bijna) drie tieners en een kleuter!”

“Hoe is het ons al die tijd vergaan? Na anderhalf jaar voorbereiding (cursussen kinderwerk, voorbereidingen op het leven op het zendingsveld en een jaar Thais), konden we starten met het evangeliseren onder de Thaise kinderen op het platteland van Isaan. Al die tijd bleven we Thais studeren (en nog) want deze taal krijg je niet zomaar onder de knie! Vele kinderen hebben we mogen vertellen over het verlossingswerk van de Heere Jezus en wat hebben we daar van genoten!”

Andere bediening
Sinds 2017 hebben ze een andere bediening. Ze wonen en werken als Daniel Training Leaders in Lopburi, Centraal Thailand. Hier vangen ze zendelingen op tijdens hun eerste jaar in Thailand. Kort gezegd, regelen ze alle randvoorwaarden die er voor zorgen dat nieuwe zendelingen een jaar lang voltijd taalstudie kunnen doen. Denk maar aan huisvesting, kinderopvang, meegaan met doktersbezoekjes enzovoort. Ze werken in een internationale gemeenschap, die elke paar maand verandert doordat mensen na een jaar het veld op gaan en er weer nieuwe zendelingen komen. Veel schakelen dus, maar ze genieten er enorm van. “Of onze bediening veranderd is door Covid? Zeker! Thailand is als een van de weinige landen nagenoeg Covid-vrij en het land houdt dan ook angstvallig haar grenzen dicht. Dit betekent dat er al negen maanden lang geen nieuwe zendelingen komen. Inmiddels is onze taalschool leeg en hebben we geen mensen meer onder onze hoede.”

Nieuwe uitdaging
“Gelukkig kwam er weer wat anders op ons pad en is Mark inmiddels volop betrokken bij het begeleiden van ex-gevangenen.” Samen met een team is er een kleinschalig begeleidingsprogramma opgezet en probeert hij met deze mannen op te lopen vanaf het moment dat ze uit de gevangenis komen. Dit, door ze aan paar weken werk aan te bieden en samen Bijbelstudies te doen en geestelijke begeleiding te geven. In zekere zin is het dankzij Covid dat Mark hier nu tijd voor heeft! Toch wachten ze tot de grenzen weer open gaan en het Daniel Training programma weer kan starten.”We zijn dankbaar dat zowel wij als onze directe familie allemaal nog gezond zijn en hopen volgend jaar weer met verlof te kunnen komen in Riessen!”

Meer berichten
 
Auto zoeker