Muziekvereniging Wilhelmina beleeft een bijzonder jaar
<p>Nieuwjaarsconcert 2020</p>

Nieuwjaarsconcert 2020

Muziekvereniging Wilhelmina beleeft een bijzonder jaar

RIJSSEN - 2020 loopt op zijn einde. Een bijzonder jaar voor iedereen. Ook voor Muziekvereniging Wilhelmina. Waar de vereniging haar vaste concerten jaarlijks uitvoert, konden deze voor het eerst in tijden niet worden opgevoerd. Wilhelmina kijkt terug op een bijzonder jaar en blikt vooruit naar een muzikaal 2021.

De vereniging opende dit jaar met een vrolijk nieuwjaarsconcert. Samen met pianist Cor Bakker en zangeres Karin Hertsenberg passeerden vele nieuwjaarsklassiekers de revue. Een avond vol plezier en muzikaliteit. Na dit succesvolle concert startte Wilhelmina met de voorbereidingen voor het concert rondom 75 jaar vrijheid van Rijssen en een optreden met Phion in de Deventer Schouwburg. Deze concerten werden on hold gezet door de komst van het coronavirus.

Jeugd ging door
Vanaf maart lagen alle activiteiten stil. Van les aan leerlingen tot aan onze jeugdorkesten en van de kapel tot ons grote orkest. Rondom mei kon de jeugd langzaamaan weer naar les en samen muziek maken in het jeugdorkest. Vlak voor de zomervakantie startte ook het grote orkest weer met repeteren - verdeeld in houtsectie en kopersectie. Na de zomer repeteerden de orkesten in een van de hallen aan de Galvanistraat, beschikbaar gesteld door een van de Rijssense ondernemers. Helaas werden de repetities voor het A-orkest met de opkomst van de tweede golf ook stilgelegd. De jeugd kon gelukkig door repeteren en oefende samen met de kinderen van AMV (Algemene Muzikale Vorming) zelfs voor een concert op 15 december. Dit concert zou plaatsvinden via een livestream op Facebook, maar met de nieuwe regels van 14 december was dat niet meer mogelijk.

Kerstconcert
Graag staat de vereniging nog even stil bij hun jaarlijkse Kerstconcert, meestal de woensdag voor Kerst. Voor het eerst in jaren kan dit concert niet doorgaan. Jammer, want dit concert geeft precies aan waarom de vereniging bestaat: om de Rijssense samenleving te verbinden met muziek. Muziekvereniging Wilhelmina kijkt, net als de meesten van ons, uit naar 2021. Een nieuw jaar waar we hopelijk corona achter ons kunnen laten. En zodra de omstandigheden het weer toelaten, laat Wilhelmina weer van zich horen in Rijssen. Tijdens de Aubade, zomeravondconcerten en donateursconcerten. Samen muziek maken voor en door Rijssen, daar doet de Muziekvereniging het tenslotte voor.

Voor meer informatie over Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen gaat u naar https://www.wilhelminarijssen.nl/.

Meer berichten
 
Auto zoeker