Afbeelding

Schilderij ‘Vertrouwen’, rustpunt in zorgelijke tijden

Algemeen

RIJSSEN - Hobbyschilder Henk Kleijer maakte naar aanleiding van een bijbeltekst uit Mattheus een mooi schilderij met als naam ‘Vertrouwen’.

“We staan aan het begin van een nieuw jaar. Wat brengt ons dit jaar? Misschien vraag jij je af (of ben je bezorgd) hoe 2021 zal zijn. Alles lijkt nu nog zo onzeker, er zijn nog zoveel vragen. Wordt alles weer zoals het was? Blijf ik gezond? Heb ik straks nog een baan? Blijft mijn bedrijf nog overeind? Hoe gaat het verder met deze wereld? En vul zelf maar in. Er zijn zoveel dingen waar je je zorgen om kunt maken, zeker in deze moeilijke tijd”, meent Kleijer.

Mussen
Zelf vindt hij de rust door de woorden van Mattheus 10: 29-31: ‘Mussen kosten bijna niets, je hebt er al twee voor een paar cent. Toch valt er dankzij de macht van God, jullie Vader, geen mus zomaar dood op de grond. God weet zelfs hoeveel haren je op je hoofd hebt. Je hoeft dus niet bang te zijn. Jullie zijn voor God veel belangrijker dan mussen.’ Aan de hand van dit Bijbelgedeelte Maakte Kleijer een schilderij met als titel: ‘Vertrouwen’ (maak je geen zorgen).

Geen zorgen
De passage, een vertaling uit een lied van Ellie Holcomb - Do not worry (zie: https://youtu.be/kzTjqe5RA9s) sprak hem erg aan: ‘Zie je de vogels die zingen in de lentelucht? Ze krijgen alles wat ze nodig hebben. Ze maken zich geen zorgen waar hun volgende maaltijd vandaan zal komen. Ze maken zich eigenlijk nergens zorgen over. Dus kijk gewoon om je heen en probeer naar het lied van de schepping te luisteren. Maak je geen zorgen, want je bent in de handen van de God die alles heeft gemaakt.’ Kleijer: “Ik denk dat, ondanks de onwetendheid van wat ons te wachten staat in de komende tijd, wij mogen geloven dat de Vader ons nog veel meer waard vindt dan dat kwetsbare musje die Hij met zijn handen beschermt. Vertrouw op je Schepper.”

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 4 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 6 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 10 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 12 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 14 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43