Afbeelding

Wij geven de zoektocht niet op, zoek ook met ons mee!

Algemeen

TWENTE - De strijd tegen het coronavirus is in volle gang. En naar het zich laat aanzien gaan we die strijd winnen. Wij geven niet op. Zoals wij nu verhalen over de Tweede Wereldoorlog, zal de huidige jongere generatie waarschijnlijk verhalen over wat ons nu overkomt.

Wij hebben de vieringen van 75 jaar Vrijheid niet uitbundig kunnen vieren. Wel zijn er veel verhalen aangeleverd en vastgelegd over de bezetting 1940 – 1945 en de bevrijding. Verhalen die in de Bevrijdingskrant hebben gestaan waaronder ook het verhaal van Brita Röhl, waarin ze ons opriep om mee te zoeken naar de plek waar haar grootvader Frederik Martinus Loep op 4 mei 1943 door een Duits vuurpeloton werd omgebracht. Velen van ons worden nog dagelijks herinnerd aan de jaren van onderdrukking en bezetting. Zo ook Brita Röhl die inmiddels actief is als voorzitter van de Stichting Herdenking April –Mei staking 1943. Want op 3 mei 2023 wordt herdacht dat de staking 80 jaar geleden was.

Verhalen gezocht
Brita Röhl is op zoek naar ooggetuigen of personen/relaties die nog kunnen verhalen over de april-mei staking en dan ook met name over het raadsel rond haar omgebrachte grootvader, Frederik Martinus Loep. Inmiddels heb ik vage informatie gekregen van namen van mensen die mogelijk informatie zouden hebben: Mw. A. Leusink, Mw. Hogeboom en dhr. A. Klein Velderman. Bij deze roepen wij Twentenaren, Hengelose senioren, familieleden en oud-medewerkers van Stork op om, indien u over informatie beschikt over de staking van 3 mei 1943, dit te melden en eventueel te sturen naar: Knipkaatje@gmail.com

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 46 minuten geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 15 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 17 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 19 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 20 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 22 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29