De wethouders Erik Wessels (links) en Ben Beens (SGP)
De wethouders Erik Wessels (links) en Ben Beens (SGP) Foto: gemeente Rijssen-Holten

Wethouders scoren in Twente

Algemeen

RIJSSEN - De wethouders Ben Beens (SGP) en Erik Wessels (CDA) scoren hoog in de lijst van beste bestuurders van Twente.

Wethouder Beens op de vijfde plaats, terwijl wethouder Wessels uit het niets zo maar op de dertiende plek van Twente verschijnt. De beste bestuurder van Twente is burgemeester Rob Welten (CDA) van Haaksbergen. Tweede is de Almelose wethouder Alex Langius (CU), op de derde plaats staat burgemeester Ellen Nauta (CDA) van Hof van Twente en op nummer 4 wethouder Jaimi van Essen (D66) uit Losser.

Top 25
Elk jaar presenteert de Roskam onder aanvoering van hoofdredacteur Han Pape de Top 25 van politieke bestuurders. “Het gaat om burgemeesters en wethouders in de veertien gemeenten van de gebenedijde regio Twente,” zoals Pape op zijn geheel eigen wijze uitlegt.

Meerderheden
“Het is geen inhoudelijk oordeel van medewerkers van de Roskam over het functioneren der bestuurders, hun politieke kleuring of ideologische signatuur. De enige maatstaf is de combinatie van wat ze willen, beloven, nastreven en of ze daarvoor meerderheden hebben weten te krijgen, maakt niet uit hoe,” aldus Pape in een toelichting op de lijst.

Rentmeesterschap
De Roskam typeert wethouder Beens als een “soeverein bestuurder die weet dat al het goede uit drie bestaat. In zijn geval rentmeesterschap op aarde, oog voor de lammen en blinden der wereld benevens de wetenschap dat de toekomst vaak in het verleden ligt.” Volgens de Roskam is Beens al jaren de beste van Rijssen-Holten en financieel-bestuurlijk een der allerbesten van Twente.

New kid
Wethouder Erik Wessels is volgens de Roskam de “coming man in de politieke arena van Rijssen-Holten, als new kid on the bock meteen thuis in de dossiers die hij onder zijn hoede heeft, met name wonen en bouwen.” Volgens de Roskam is Wessels een makkelijk prater en een snelle denker.

Belangstelling
De Roskamlijst van beste bestuurders van Twente kan zich al jaren in grote belangstelling verheugen.


Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 10 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 11 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 15 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 17 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04