Klimaatinstallatie kasteel de Oosterhof bijna gereed
RIJSSEN - De installatie voor het binnenklimaat op de kasteelzolder.
RIJSSEN - De installatie voor het binnenklimaat op de kasteelzolder. (Foto: Jan Joost )

Klimaatinstallatie kasteel de Oosterhof bijna gereed

RIJSSEN - De installatie voor het binnenklimaat in kasteel de Oosterhof is bijna gereed.

De hoofdinstallatie van globaal tien bij drie meter is, na gedegen onderzoek, geplaatst op de kasteelzolder. Andere mogelijkheden waren er niet. Gevreesd werd aanvankelijk dat de forse constructie een ontsierende blikvanger zou worden in een historisch bouwwerk als de havezate. Maar met doordacht timmerwerk loopt de zolder nauwelijks visuele schade op. Als alles gereed is, kan de kasteelzolder zelfs door slimme herinrichting er weer bijna als voorheen uit komen te zien.

Opdrachtgever
De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Stichting Havezate de Oosterhof die het terrein binnen de eerste gracht en de gebouwen beheert en verhuurt. Bij het aanbrengen van de klimaatinstallatie is bouwbedrijf Ter Steege betrokken, installatiebedrijf F.I.T. en TIB Lucht & Milieutechniek.

Weken
Hoe lang het nog gaat duren voor de laatste onderdelen van de klimaatinstallatie worden gemonteerd is nu nog niet te zeggen, omdat eerder genoemde tijdstippen niet zijn gehaald. De museumleiding houdt het erop dat het een kwestie van enkele weken is dat de installatie gaat draaien.

Binnenklimaat
Door de bouw van de nieuwe installatie krijgt havezate de Oosterhof in nagenoeg alle binnenruimtes een binnenklimaat dat zich qua vochtigheid en temperatuur kan meten met de grote musea waar kunstvoorwerpen geen schade oplopen door uitdroging of te veel vocht.

Meer berichten
 
Auto zoeker