Woningen jongeren in Holten
<p>RIJSSEN - Henk Nijkamp (CDA) liet zich in de Commissie Grondgebied positief uit over de plannen voor Larenseweg 56 in Holten.&nbsp;</p>

RIJSSEN - Henk Nijkamp (CDA) liet zich in de Commissie Grondgebied positief uit over de plannen voor Larenseweg 56 in Holten. 

(Foto: Jan van de Maat)

Woningen jongeren in Holten

HOLTEN - Door de bouw van zes wooneenheden op Larensweg 56 in Holten, kunnen er meer woningen voor jongeren in Holten komen.

CDA-raadslid Henk Nijkamp ging donderdagavond in de Commissie Grondgebied dan ook van harte akkoord met het voorstel van B en W om de winkelbestemming van van Bike Totaal te veranderen in woonbestemming. “Een prima voorstel. Dit heeft een meerwaarde voor Holten. Ik ben er ook content mee dat er ook kleinere appartementen zijn opgenomen voor jongeren,” aldus Nijkamp. Van wethouder Erik Wessels (CDA) wilde hij graag weten of er ook huurappartementen zouden komen.

Kansen
Jan Erik Rietman (SGP) zag ook kansen voor jongeren. Hij wilde van de wethouder weten in hoeverre ook echt iets voor jongeren gedaan zou kunnen worden. Esther Deijk (VVD) en Frederike Huslhof (CD) zeiden het een goede zaak te vinden dat de winkelfunctie hier vanaf wordt gehaald, zodat de detailhandel in het centrum gaat terechtkomen. Rob Meijerink (PvdA) zei het ook een goed plan te vinden, maar hield nog wel even een slag om de arm. “Ik wil nog even de inspraakreacties afwachten.”

Karakteristiek
Sander Lubberhuizen (D66) zei warme jeugdgevoelens te koesteren voor het pand. Hij drong er bij de wethouder op aan om het karakteristieke van dit weggedeelte ook karakteristiek te laten blijven.

Starters
Wethouder Wessels zei dat het inderdaad de opzet was om van een winkelbestemming een woonbestemming te maken. “Ons staan zes wooneenheden voor ogen. Vier dan de zes woningen vallen onder de sociale behoefte en zijn geschikt voor starters. Dat is in ieder geval wel de insteek van het college.”

Op de vraag van Rietman in hoeverre dit ook echt allemaal bereikt kan worden, zei Wessels: “We proberen tegemoet te komen aan de behoeften van de samenleving. We gaan dat overleggen en op die manier hebben we daar invloed op.”
Henk Scheperboer (GemeenteBelang) sprak van een win-win-situatie omdat elders in het dorp een leegstaand winkelpand gevuld is.

Meer berichten
 
Auto zoeker