Vlag bij monument
Foto: gemeente Rijssen-Holten

Vlag bij monument

RIJSSEN - Het Comité Herdenkingen Rijssen heeft dinsdagmiddag een permanente vlag aangebracht bij het oorlogsmonument aan de Lentfersweg.

Onlangs kreeg het Comité een eigen logo, ontworpen door Hans Bloemendaal van het gelijknamige reclamebureau. Dit logo is ook gebruikt op de nieuwe website van het Comité www.herdenkingen-rijssen.nl Bij het nieuwe logo hoort ook een vlag die geschikt is om permanent zichtbaar te zijn. Dinsdagmiddag werd de vlag bij het oorlogsmonument aan de Lentfersweg gehesen door het jongste Comitélid, Johan Nijeboer, hij assisteerde het oudste Comitélid, Roelf Wolterink.

Opdracht
De opdracht van het Comité Herdenkingen Rijssen is het onder de aandacht brengen en houden van de herdenking van de mensen die door oorlogsgeweld zijn omgekomen. “Een van de middelen het hele jaar door is deze vlag,” zegt voorzitter Erik Brinks. “De vlag geeft een extra en respectvol accent aan het monument.” Het Comité Herdenkingen RIjssen organiseert jaarlijks de Dodenherdenking op 4 mei op de Joodse begraafplaats aan de Arend Baanstraat en bij het oorlogsmonument aan de Lentfersweg. Het Comité neemt namens de Rijssenaren deel aan de herdenking op 8 maart bij Woeste Hoeve. Ook de jaarlijkse plaatselijke Veteranendag voor Rijssen-Holten wordt door het Comité Herdenkingen georganiseerd.

Meer berichten