Brekeldterrein verkocht
<p>RIJSSEN - Zo zag het terrein van de voormalige steenfabriek op de Brekeld er uit na afbraak van de panden.&nbsp;</p>

RIJSSEN - Zo zag het terrein van de voormalige steenfabriek op de Brekeld er uit na afbraak van de panden. 

(Foto: Jan Joost )

Brekeldterrein verkocht

RIJSSEN - Het terrein van de voormalige steenfabriek De Brekeld van Baan en Ten Hove is door de gemeente verkocht.

De bouwkavel is verkocht voor een bedrag van 700.000 euro kosten koper. De gemeente kocht in 2002 het terrein en de opstallen van de voormalige steenfabriek. De aankoop was noodzakelijk om de uitbreiding van de naastgelegen sportvelden mogelijk te maken. Het terrein is echter nooit voor sportvelden gebruikt en bood na afbraak van de gebouwen lange tijd een desolate aanblik, zoals de foto uit 2006 laat zien.

Bestemmingsplan
Uiteindelijk heeft de gemeente besloten de kavel in verkoop te doen, wetend dat de markt voor bouwkavels van deze omvang niet al te groot zou zijn. Op het perceel is de bouw van een landhuis mogelijk. Afgelopen zomer meldde zich een belangstellende die, na diverse gesprekken, het terrein wil kopen. De koper wil bij het landhuis een zogenaamde paardenbak aanleggen. Volgens het bestaande bestemmingsplan kan dat niet, maar de gemeente is bereid het bestemmingsplan hiervoor aan te passen. Volgens de gemeente past een paardenbak prima op een grote kavel en dito woning.

Na aankoop van de percelen in 2001 bleek de bodem behoorlijk vervuild te zijn, maar de kavel is volledig gesaneerd. Voor alle zekerheid wordt nogmaals onderzocht of de volksgezondheid geen schade oploopt.

Meer berichten