SHOR kan verder met stripboek over Rijssen
RIJSSEN - De SHOR met van links naar rechts voorzitter Kees Jansen, Gerrit Kraa, Karel van der Meer, Wim ter Harmsel en Gerrit ten Wolthuis.
RIJSSEN - De SHOR met van links naar rechts voorzitter Kees Jansen, Gerrit Kraa, Karel van der Meer, Wim ter Harmsel en Gerrit ten Wolthuis. (Foto: Jan Joost )

SHOR kan verder met stripboek over Rijssen

RIJSSEN - De Cultuur Adviesraad Rijssen-Holten (CAR) heeft geadviseerd een flink bedrag toe te kennen aan het stripboekproject van de Stichting Historisch Oarfgood Riessen (SHOR).

De CAR heeft een groot deel van het aangevraagde budget toegekend. Het gaat om 17.500 euro voor een stripboek over de geschiedenis van Rijssen. Burgemeester en wethouders hebben dit CAR-advies overgenomen.

Tweede Wereldoorlog
De SHOR (foto) heeft ervoor gekozen om te beginnen met Rijssen in de Tweede Wereldoorlog, omdat dit een bekende periode is uit de Rijssense historie. Als dit gaat lukken en het boek slaat aan, dan is het mogelijk daar een vervolg aan te geven.

Helft
Uit de ingediende plannen blijkt dat het om een ambitieus project gaat waarmee grote bedragen zijn gemoeid. De SHOR heeft voor de benodigde fondsen een beroep gedaan op de cultuurpot van de gemeente. Daarnaast heeft de SHOR zichzelf opgedragen de helft van het benodigde bedrag zelf bijeen te brengen.

Meer berichten