Toeslagenaffaire raakt ook mensen in Rijssen-Holten
Foto: Jan Joost

Toeslagenaffaire raakt ook mensen in Rijssen-Holten

RIJSSEN - De toeslagenaffaire raakt ook mensen uit Rijssen-Holten. Wethouder Bert Tijhof (CU) gaf maandagavond een overzicht van de stand van zaken in de Commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZM).

Volgens Tijhof ging het in de eerste instantie om 12 gedupeerden. “We hebben daarop een oproep gedaan zodat nog meer mensen zich zouden melden. Daar leverde twee extra gedupeerden op.” Tijhof zei dat nadien nieuwe gegevens waren binnengekomen waaruit zou blijken dat er in Rijssen-Holten sprake zou zijn van 19 gedupeerden.

Hulp
“Van die 19 hebben we inmiddels met 15 mensen gesproken. Ik kan zeggen dat deze gesprekken goed verlopen. Er is inmiddels ook een aantal keren hulp geboden, maar nog niet iedereen is bereikt,” aldus de wethouder.

Resultaat
Tijhof liet weten dat de oproepen resultaat opleveren, omdat zich afgelopen week weer 6 nieuwe mensen gemeld hebben. “Maar we zijn er nog niet helemaal, dat blijkt wel. Het tekent wel de situatie van deze affaire. De mensen kunnen zich nog melden tot januari 2024 melden.”

Problemen
André Scheppink (SGP) wilde weten hoe er hulp geboden wordt als mensen zich melden die in de problemen geraakt zijn. Wethouder Tijhof zei dat de problemen worden opgepakt. “Als de problemen ons raken, dan doen we daar ook wat aan,” aldus de wethouder.

Twente Board
De Commissie nam maandagavond ruim de gelegenheid om te vergaderen over de Stichting Twente Board, het nieuwe samenwerkingsverband tussen overheid, onderwijs en ondernemers in Twente.
Doel van deze nieuwe samenwerking is om de Twentse economie in de volle breedte te versterken.

De Twente Board gaat gericht investeren om de regio een nieuwe impuls te geven.

Meer berichten