Langlaufen Holterberg
<p>HOLTEN - Na een warming-up op camping de Holterberg kon de tocht vervolgd worden door de Holterberg.&nbsp;</p>

HOLTEN - Na een warming-up op camping de Holterberg kon de tocht vervolgd worden door de Holterberg. 

(Foto: Jan Joost )

Langlaufen Holterberg

HOLTEN - De Holterberg was vorige week enkele dagen een eldorado voor wintersporters die nog wat sneeuwpret meepakten op vaderlandse bodem.

Bianca en Robbert Veneklaas van camping de Holterberg aan de Reebokkenweg hadden het allemaal goed geregeld. Op de camping konden langlaufski’s worden gehuurd. En alles verliep geheel coronaproof.

Uitgifte
De vooraf gereserveerde lange latten en schoenen werden in de Harbarg uitgegeven, waar een beperkt aantal mensen naar binnen mocht. De schoenen van de langlaufers mochten in de Harbarg achterblijven. Op de camping zelf was een Läupe uitgezet van 1,5 kilometer, ideaal voor beginnende langlaufers. Geoefende langlaufers konden daar eerst een warming-up doen en vervolgens een wondermooie tocht maken door de Holterberg. De Holterberg biedt voor elk wat wils. De langlaufers kunnen kiezen voor paden met veel of weinig hoogteverschil. Ook de Canadese Oorlogsbegraafplaats zag er in de winterse tooi nog indrukwekkender en verstild uit dan anders.

Onvergetelijke uren
Na terugkeer op de camping was het mogelijk buiten en op gepaste afstand van elkaar een kop koffie of een andere consumptie te gebruiken. Compliment voor de vindingrijke ondernemers die de wintersporters enkele onvergetelijke uren bezorgd hebben.

Meer berichten