Jumbo-vestigingen Rijssen starten met spaaractie voor historisch album
<p>V.l.n.r.: Andr&eacute; van den Houten, Jan van de Maat, Edwin Smit (Jumbo Boomkamp), Kyra Wolters (Jumbo Veeneslagen) en Gerhard Baan.</p>

V.l.n.r.: André van den Houten, Jan van de Maat, Edwin Smit (Jumbo Boomkamp), Kyra Wolters (Jumbo Veeneslagen) en Gerhard Baan.

(Foto: Jan Joost )

Jumbo-vestigingen Rijssen starten met spaaractie voor historisch album

RIJSSEN – De Rijssense Jumbovestigingen en het Rijssens Museum brengen samen een historisch spaarplaatjesalbum van de stad Rijssen uit.

De actie start volgende week op de Jumbovestigingen aan de Boomkamp en in de wijk Veeneslagen. Klanten van Jumbo krijgen spaarplaatjes bij iedere 10 euro boodschappen in de Jumbowinkels.

Presentatie
Het album met de titel Historisch Rijssen wordt binnenkort gepresenteerd. Het historisch spaarplaatjesalbum van Rijssen is het resultaat van een nauwe samenwerking van Jumbo met het Rijssens Museum.

Thema´s
De leden van de Werkgroep Beeldpresentaties van het Rijssens Museum hebben een selectie foto’s rond zo’n 30 thema’s gemaakt voor het album. Per thema is een grote achtergrondfoto afgedrukt in het boek, daarnaast moeten spaarders ongeveer 10 foto’s per thema bij elkaar sparen. De verschillende thema’s of hoofdstukken zijn van een inleidende tekst voorzien en de foto’s hebben korte bijschriften. Op deze manier ontstaat er al sparend een aantrekkelijk lees- en bladerboek over Rijssen.

Projectwerkgroep
De projectwerkgroep van het Rijssens Museum verzorgt al een aantal jaren goed bezochte publieksavonden in en buiten het Rijssens Museum en bestaat uit André van den Houten, Jan van de Maat en Gerhard Baan. “Er is in korte tijd een flinke klus werk verzet,” zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum. “Maar 30 aansprekende thema’s zo maar uit de mouw schudden is niet niks. Toch wilden we deze mooie kans niet laten schieten, want zo kunnen we de mooie dingen van Rijssen onder de aandacht van een breed publiek brengen. De taak van het Rijssens Museum is het verleden van de stad bewaren, maar ook promoten en daar krijgen we nu een unieke kans voor.” Er is kritisch gekeken naar de opzet. “We gaan niet te ver terug in de tijd,” Gerhard Baan van de projectwerkgroep. “Want dan is er geen herkenning meer en dat maakt het juist aantrekkelijk. Daarom is gekozen voor een juiste mix: niet te ver weg in de tijd en ook dichterbij.”

Bewegend beeld
Naast foto’s is er in het spaaralbum ook sprake van bewegend beeld. “Onze filmmensen Johan Koster en Johan Kettelarij hebben korte filmpjes gemaakt die via een QR-code in het album kunnen worden bekeken.

Anne Knappstein
Celliste Anne Knappstein was, waar nodig, bereid de filmpjes van rechtenvrije achtergrondmuziek te voorzien.

Meer berichten