V.l.n.r.: André van den Houten, Jan van de Maat, Edwin Smit (Jumbo Boomkamp), Kyra Wolters (Jumbo Veeneslagen) en Gerhard Baan.
V.l.n.r.: André van den Houten, Jan van de Maat, Edwin Smit (Jumbo Boomkamp), Kyra Wolters (Jumbo Veeneslagen) en Gerhard Baan. Foto: Jan Joost

Jumbo-vestigingen Rijssen starten met spaaractie voor historisch album

Algemeen

RIJSSEN – De Rijssense Jumbovestigingen en het Rijssens Museum brengen samen een historisch spaarplaatjesalbum van de stad Rijssen uit.

De actie start volgende week op de Jumbovestigingen aan de Boomkamp en in de wijk Veeneslagen. Klanten van Jumbo krijgen spaarplaatjes bij iedere 10 euro boodschappen in de Jumbowinkels.

Presentatie
Het album met de titel Historisch Rijssen wordt binnenkort gepresenteerd. Het historisch spaarplaatjesalbum van Rijssen is het resultaat van een nauwe samenwerking van Jumbo met het Rijssens Museum.

Thema´s
De leden van de Werkgroep Beeldpresentaties van het Rijssens Museum hebben een selectie foto’s rond zo’n 30 thema’s gemaakt voor het album. Per thema is een grote achtergrondfoto afgedrukt in het boek, daarnaast moeten spaarders ongeveer 10 foto’s per thema bij elkaar sparen. De verschillende thema’s of hoofdstukken zijn van een inleidende tekst voorzien en de foto’s hebben korte bijschriften. Op deze manier ontstaat er al sparend een aantrekkelijk lees- en bladerboek over Rijssen.

Projectwerkgroep
De projectwerkgroep van het Rijssens Museum verzorgt al een aantal jaren goed bezochte publieksavonden in en buiten het Rijssens Museum en bestaat uit André van den Houten, Jan van de Maat en Gerhard Baan. “Er is in korte tijd een flinke klus werk verzet,” zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum. “Maar 30 aansprekende thema’s zo maar uit de mouw schudden is niet niks. Toch wilden we deze mooie kans niet laten schieten, want zo kunnen we de mooie dingen van Rijssen onder de aandacht van een breed publiek brengen. De taak van het Rijssens Museum is het verleden van de stad bewaren, maar ook promoten en daar krijgen we nu een unieke kans voor.” Er is kritisch gekeken naar de opzet. “We gaan niet te ver terug in de tijd,” Gerhard Baan van de projectwerkgroep. “Want dan is er geen herkenning meer en dat maakt het juist aantrekkelijk. Daarom is gekozen voor een juiste mix: niet te ver weg in de tijd en ook dichterbij.”

Bewegend beeld
Naast foto’s is er in het spaaralbum ook sprake van bewegend beeld. “Onze filmmensen Johan Koster en Johan Kettelarij hebben korte filmpjes gemaakt die via een QR-code in het album kunnen worden bekeken.

Anne Knappstein
Celliste Anne Knappstein was, waar nodig, bereid de filmpjes van rechtenvrije achtergrondmuziek te voorzien.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 10 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 12 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 14 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 15 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 17 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08