Afbeelding

Technolab Reggesteyn Rijssen is Makeblock Innovation Space

Algemeen

RIJSSEN - Het Technolab in Reggesteyn Rijssen is een unieke samenwerking aangegaan met Makeblock. Dit betekent dat het Technolab nu officieel een ‘Makeblock Innovation Space’ (MIS) is.

“Zowel leerlingen van het basisonderwijs maar ook vmbo-leerlingen maken in ons Technolab digitaal en lerenderwijs kennis met de nieuwste technieken en technologieën, zegt Maarten Scholten, projectleider Sterk Techniekonderwijs bij Reggesteyn. “Met MIS zijn we één van de eerste scholen in Europa waar leerlingen hun talenten in techniek kunnen ontdekken en ontwikkelen, door middel van de 7 werelden van techniek en op basis van de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren. Het geeft de leerlingen al onderzoekend het inzicht dat er geen grenzen zijn om allerlei technologische ideeën daadwerkelijk te ontwerpen en uit te voeren in een 100% digitale omgeving”.

Durven en doen
Makeblock biedt leerlingen en docenten open-source-platformen en digitale robotbouwpakketten. Makeblock combineert in deze bouwpakketten zowel mechanica en elektronica als softwareontwikkeling. Door zelf te experimenteren en te doen leren zij zichzelf allerlei soorten technologie aan en deze toe te passen binnen de lesstof. Aan de hand van projecten, binnen de 7 werelden van techniek, in een stimulerende community, krijgen leerlingen volop ruimte om te ontdekken en te ontwikkelen. Maar ook de fysieke ruimte in het Technolab in Reggesteyn is bijzonder uitdagend te noemen. Met een oppervlakte van 165 m2 is dit Technolab één van de grootste in Twente. Het Technolab is een inspirerende plek binnen de school waar alle technieken en technologieën aanwezig zijn en leerlingen kunnen ontdekken, durven en doen. Maarten: “Het Technolab stimuleert naast de creativiteit ook het analytisch en kritisch denken en zet leerlingen aan om complexe problemen op te lossen. Bij het Technolab is alles aanwezig om de vaardigheden van de 21e eeuw optimaal te kunnen ontwikkelen!”

Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 16 minuten geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 2 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 14 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 16 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 20 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 22 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54