Afbeelding

Nieuwe ontwikkelingen, diensten en kansen!

Algemeen

NIJVERDAL - Al tijdens de eerste lockdown kwamen diverse vragen van ongeruste ouders binnen bij Kennis Educatie Centrum en Huiswerkbegeleiding Nijverdal. Ze vroegen zich af hoe ze hun kind bij de les konden houden en er voor konden zorgen dat het niet (nog meer) achter ging lopen.

“Net als voor iedereen, is het ook voor ons een tijd waarin we ons aan moet passen,” vertelt Ingrid Aaltink, eigenaar. “Hoe kunnen we schakelen, moeten we een tandje bijzetten of terug? We waren al bezig met nieuwe ontwikkelingen en corona zorgde voor een stroomversnelling hierin.” Met een klein team, Hilde Haringman en Wietske Siffels, is Ingrid zich gaan verdiepen in de verschillende mogelijkheden. “Sommige onderdelen konden we direct al breder inzetten, zoals de screenings en drempeltoetsen, omdat we al werkten met het programma zelf. Nu kunnen we indien gewenst vooraf de toetsen afnemen voor taal (inclusief dyslexie) en voor rekenen. Met die screenings/drempeltoetsen kunnen we kijken of het kind op niveau is, zowel voor basisschoolleerlingen als leerlingen op het voortgezet onderwijs. Zo begint elk kind met dát onderdeel waar ze hulp bij nodig hebben.”

Examentraining
De berichten over het wel of niet doorgaan van de examens hakte er best in en zorgde voor onzekerheid bij iedereen. Nu de examens doorgaan, kan het team verder met de voorbereiding voor de examentrainingen. “Onze wiskundeleerkrachten staan alweer te popelen, zij hebben er zin in!”

Nieuw
Nieuw is de samenwerking met Pauline Jonker van ‘Maak mij wat wijs’. Haar ‘SLiM leren leren en plannen’ en ‘SLiM naar de brugklas’ programma’s sluiten perfect aan op wat Ingrid en haar team nu al in praktijk brengen. “Jongeren kunnen online en live combineren op de manier die het beste bij hen past. Maatwerk dus! We zijn erg blij dat we met deze programma’s nóg meer kinderen nóg beter kunnen helpen, of de kinderen fysiek hier aanwezig zijn of niet. Met verschillende mogelijkheden, ook voor kinderen die niet op de huiswerkbegeleiding zitten.”

Donderdagavond 11 maart vertelt Ingrid van 19.30 - 21.00 uur alles over de nieuwe diensten tijdens een online informatieavond via teams. Aanmelden (verplicht) kan via info@kenniseduatiecentrum.nl.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 8 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 11 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 14 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 16 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20