<p>Rineke Boers met het prototype van de speldoos</p>

Rineke Boers met het prototype van de speldoos

Unieke Rijssense versie van het bordspel Monopoly

RIJSSEN - Het bordspel Monopoly is bij velen wel bekend. Monopoly is één van de meest verkochte bordspellen. Vooral nu in coronatijd zijn allerlei spellen weer helemaal in en daarop wilde men bij het Rijssense bedrijf Cantique – Repro graag inspelen, namelijk het vormgeven van een unieke Rijssense versie van het Monopoly spel.

“We hebben sinds de tweede lockdown al het idee dat we iets willen doen, samen met de Rijssense ondernemers. Omdat bijna alle activiteiten nu stil liggen, is dat niet gemakkelijk. We zochten iets om lokale ondernemers mee in de spotlights te kunnen zetten. Een aantal weken geleden kwam dit idee naar voren tijdens een brainstormsessie. We hadden toen nog niet duidelijke voor ogen hoe we dat konden vormgeven maar dat het aansloeg bij de ondernemers, werd snel duidelijk,” aldus Rineke Boers van Cantique - Repro. Ze geeft aan dat er al meerdere Monopoly-steden edities bestaan maar dat die werken met straten en foto’s. “Om deze Monopoly editie echt uniek te maken hebben we ervoor gekozen om bedrijven een plaats in het spel te geven.”

Sponsorpakketten
De sponsorpakketten (voor een eigen plekje op het bord) waren binnen één dag uitverkocht. Dat was overweldigend voor het bedrijf. “We krijgen nog dagelijks aanvragen van bedrijven die ook mee willen doen maar op het bord en de kanskaarten is helaas geen plek meer. We hadden op LinkedIn, Instagram en Facebook een oproep gedaan voor ondernemers in Rijssen en ons idee uitgelegd. Er waren enorm veel reacties, dat hadden wij echt niet verwacht. Heel gaaf dat we dit samen met de ondernemers in Rijssen kunnen doen.”

Monopoly Rijssen
In plaats van straten zijn dit bij de Rijssense versie bedrijven uit Rijssen. Ook de kanskaarten zijn volledig gericht op Rijssen. Zo is er bijvoorbeeld een kanskaart met ‘je bent milieubewust bezig geweest en hebt oud papier ingeleverd bij het Rijssens Mannenkoor. Je ontvangt 50 euro’. Maar ook: ‘Iej kriengt ’n board d’r of bie Kapper Joop, ga direct naar de gevangenis’. De voorverkoop is 12 februari gestart op www.monopoly-rijssen.nl, deze loopt tot 15 maart. In de voorverkoop krijgt men €5,- korting op het spel. De prijs in de voorverkoop is € 49,95, na 15 maart wordt dit € 54,95. Het spel verschijnt naar verwachting in september 2021.

Tweeduizend exemplaren
Het spel wordt uitgegeven samen met IdentityGames en Hasbro. “Zij hebben namelijk de licentie van Monopoly maar wij mogen het spel wel vormgeven.” Er zullen Tweeduizend exemplaren worden gedrukt, en op=op. Het is een Limited Edition en verschijnt eenmalig.

Meer berichten
 
Auto zoeker