Afbeelding

CoronaMelder ook beschikbaar voor oudere iPhones

Algemeen

TWENTE - CoronaMelder is vanaf nu ook beschikbaar voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Hierdoor kan ruim 97 procent van de Nederlanders met een smartphone de app gebruiken. Dat blijkt uit cijfers van Statcounter GlobalStats. Een belangrijke ontwikkeling, zeker in de wetenschap dat de Britse variant van het virus nog besmettelijker is.

Henri ter Hofte was afgelopen zomer onderdeel van het bouwteam van CoronaMelder en volgt nog altijd de statistieken rondom gebruik en effectiviteit van de app. “Het stond hoog op het lijstje van het bouwteam om CoronaMelder ook aan te bieden voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Naar schatting heeft zo’n 2 procent van de Nederlanders met een smartphone deze iPhone-versies. Dat is een paar keer de Kuip van Rotterdam vol!”

Meer en sneller vinden
Om CoronaMelder beschikbaar te maken voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus moest Apple een update uitbrengen van het besturingssysteem iOS 12.5. Dit deed het bedrijf eind vorig jaar. Hierna paste het bouwteam van CoronaMelder de app aan, zodat nu meer mensen hem kunnen downloaden. Hierdoor kunnen meer én sneller besmette mensen gevonden worden. Verschillende landen maken voor hun corona-app gebruik van de wereldwijde update van Apple.

In het kort
Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Zo voorkom je dat je mensen? in je omgeving onbewust besmet. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig. Voor vragen over de app kun je gratis bellen met Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Vind je het installeren van de app lastig? Bel de DigiHulplijn op 0800-1508.

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 3 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 4 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 5 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 23 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57