Afbeelding

Inzamelingsactie gebruikt textiel

Algemeen

RIJSSEN – De Gereformeerde Gemeente Rijssen-West aan de Veeneslagen 107 in Rijssen houdt vrijdag 9 april en zaterdag 10 april haar jaarlijkse inzamelingsactie van gebruikte kleding.

Vanwege het uitbreken van het coronavirus mag het textiel niet bij u afgehaald worden, zoals u gewend bent. U kunt uw textiel wel brengen naar kerkplein Veeneslagen 107 waar de goederen worden ingezameld.

Veel gaat verloren
Jaarlijks gaat er nogal veel bruikbare kleding, schoeisel en andere bruikbare middelen verloren in het afval of op een andere onbevredigende wijze. Om dit te voorkomen houdt de kerkelijke gemeenschap Rijssen-West op vrijdagavond 9 april een grote inzameling van nog bruikbare gedragen kleding en andere soorten van textiel. Met andere soorten textiel wordt bedoeld huishoudtextiel zoals gebruikte handdoeken, theedoeken, lakens, gordijnen, hoedjes, knuffels en T-shirts. Daarnaast wordt ook nog draagbaar schoeisel (graag aan elkaar geknoopt) ingezameld. Alle bijeengebrachte goederen die niet versleten zijn en schoeisel dat nog bruikbaar is, wordt een nieuwe bestemming gegeven. Men verzoekt vriendelijk de kleding en andere bovengenoemde spullen, die men graag kwijt wil te bewaren tot de betreffende vrijdag avond. Alle ingezamelde kleding wordt voornamelijk hergebruikt. In andere delen van de wereld is men er blij mee. Daarom is het beslist niet de bedoeling oude, niet meer te gebruiken spullen in te leveren.

Inleveren
Betreffende goederen kan men op vrijdag 9 oktober vanaf 18.00 uur brengen naar kerkplein Rijssen-West, Veeneslagen 107 te Rijssen. Het kan ook op zaterdagmorgen 10 april tot 12.00 uur nog afgeleverd worden op dat adres.

Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 14 minuten geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 2 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 19 apr, 19:55