<p>RIJSSEN - SGP-fractievoorzitter Andr&eacute; Scheppink vroeg aandacht voor de woningnood van de Zuid-Molukse gemeenschap.&nbsp;</p>

RIJSSEN - SGP-fractievoorzitter André Scheppink vroeg aandacht voor de woningnood van de Zuid-Molukse gemeenschap. 

(Foto: Jan Joost )

Reik Zuid-Molukkers de helpende hand

RIJSSEN - Burgemeester en wethouders zouden de Rijssense Zuid-Molukse gemeenschap de hand kunnen reiken bij het oplossen van hun huisvestingsproblemen. Deze oproep deed SGP-fractievoorzitter André Scheppink (foto) donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Hij was op bezoek geweest bij de Zuid-Molukse gemeenschap en had met hen gesproken over hun huisvestingsproblematiek.

De meeste Molukkers bewoonden woningen in oostelijk deel van de Graaf Ottostraat en de De Ruyterstraat. Zij vormden daar een gemeenschap. Ook hun kerkgebouw staat daar. Nu enkele gezinnen terug willen naar die wijk is er een probleem, want de woningen worden niet verhuurd aan mensen met een wat hoger inkomen. Scheppink vindt dat er nog altijd een ereschuld is tegenover deze medelanders en riep de wethouder op actie te ondernemen. Wethouder Erik Wessels (CDA) zegde toe met de Molukse gemeenschap het gesprek aan te gaan. “De uitnodiging is al uitgegaan en we zoeken een datum”, aldus de wethouder.

Meer berichten
 
Auto zoeker