<p>CDA-fractieleider Dieger ten Berge vindt dat we de horeca zelf uit het slop moeten trekken.</p>

CDA-fractieleider Dieger ten Berge vindt dat we de horeca zelf uit het slop moeten trekken.

(Foto: Jan Joost )

Horeca uit slop trekken

RIJSSEN - Niet burgemeester en wethouders, “maar wijzelf moeten de horeca uit het slop trekken.” Dat zei CDA-fractievoorzitter Dieger ten Berge (foto) donderdagavond in de raadsvergadering tijdens de discussie over het visiedocument voor de horeca.

In dit kader zei Herman Klein Velderman (D66) de pleinen voor winkelcentrum de Hoge Wal en op de kop van de Grotestraat geen goede locaties vindt voor horeca. “Mensen zitten daar op een plek waar veel verkeer langskomt dat fijnstof en geluidsoverlast produceert.” Klein Velderman vond dat het college zich moet inspannen om de horeca te concentreren rond het Europaplein en op het Schild. Ook vroeg hij aandacht voor de toenemende druk van toeristen en horeca op het Holterbergplein op de Holterberg.

Vergroten terrassen
PvdA-fractievoorzitter Rob Meijerink vestigde de aandacht op het vergroten van de terrassen, “zoals ook gebeurde na de openstelling vorig jaar.” Wethouder Erik Wessels (CDA) zei dat dit ook gaat gebeuren als dat mogelijk is, net zoals indertijd gebeurd is.

Glazen bol
Dieger Ten Berge (CDA) benadrukte dat we, zodra het weer mag, de horeca moeten helpen. “We hebben geen glazen bol, maar als het weer mag moeten we met ons allen bij de horeca weer een glas nemen, want daar zijn ze echt mee geholpen, in plaats van nu alles richting het college te schuiven.”

Meer berichten
 
Auto zoeker