Afbeelding

Feestelijke ondertekening bouwteamovereenkomst

Algemeen

RIJSSEN – Het was donderdag 25 maart een feestelijk moment voor In den Climtuin. Reformatorische Schoolvereniging in Rijssen – de vereniging waar de basisschool deel van uitmaakt – en Bouwbedrijf Wessels Rijssen B.V. tekenden de bouwteamovereenkomst. Hiermee komt het nieuwbouwproces in een nieuwe fase terecht.

Het huidige schoolgebouw aan de Casparus B.J. Landweerlaan 3 in Rijssen is geheel verouderd en maakt plaats voor vervangende nieuwbouw. Gemeente Rijssen-Holten heeft een bedrag beschikbaar gesteld om een toekomstbestendig en duurzaam schoolgebouw te realiseren. Om een fijne en goede plek te bieden om te kunnen leren, is een comfortabel gebouw met een gezond binnenklimaat van groot belang. Het luchtklimaat in het gebouw voldoet straks aan de hoogste normen van het ‘Frisse Scholen Concept’. De nieuwe school wordt zeer energiezuinig en zal worden uitgevoerd op basis van het ‘all-elektric’ principe. De nieuwbouw is van binnen zichtbaar anders dan het bestaande gebouw, hierdoor is het gebouw straks geschikt voor hedendaags basisonderwijs. In het gebouw worden ook Peuterspeelzaal ’t Kruimeltje en het bestuursbureau van de schoolvereniging gehuisvest.

Vergunning aangevraagd
De uitwerking van de plannen vorderen gestaag. Nu Bouwbedrijf Wessels is toegevoegd aan het team, worden de plannen verder uitgewerkt tot uitvoeringstekeningen. De Omgevingsvergunning van de nieuwbouw is inmiddels aangevraagd. Het voornemen is om de bouwwerkzaamheden na de zomervakantie van dit jaar van start te laten gaan. Voordat het zover is, zal eerst het bestaande gebouw worden gesloopt. Naar verwachting kan het prachtige gebouw na de zomervakantie van 2022 in gebruik worden genomen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden maakt de school gebruik van tijdelijke huisvesting in het voormalige schoolgebouw van De Salto aan de Keizersdijk in Rijssen. Huisvestingsadviesbureau PentaRho uit Apeldoorn begeleidt In den Climtuin bij het gehele proces van de nieuwbouw. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau Arcom uit Veenendaal.

Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 59 minuten geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 16 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 18 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje gisteren
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58